Østersøen og Bosporus får ny forbindelse med jernbane

Fredag 23. september 2022 kl: 12:40
Af: Redaktionen

Østersøen og Bosporus får ny forbindelse med jernbane

Metrans, der er et datterselskab under Hamburger Hafen und Logistik AG’s (HHLA), har åbnet en ny forbindelse med tog mellem Østersøen og Tyrkiet gennem Østeuropa

Det er sket ved, at Metrans nu er begyndt at betjene havneterminalerne i Gdansk i Polen. Derudover er Halkali-terminalen tæt på Istanbul i Tyrkiet i dag også en del af Metrans’ euroæiske net af terminaler.


Med forbindelsen til og fra Gdansk forbinder Metrans nu Gdansk, Hamborg, Bremerhaven, Wilhelmshaven og Rotterdam i Nordeuropa med Koper, Trieste, Piræus og Istanbul i Sydeuropa.


Den nye forbindelse med Tyrkiet er blevet mulig gennem et samarbejde med den tyrkiske logistikudbyder Omsan Logistics. Det første tog med containere forlod Metrans Hub Terminal Dunajska Streda i Slovakiet lørdag 3. september i retning mod Halkali-terminalen ved Istanbul. I starten er der planlagt to ugentlige tur-returforbindelser.


HHLA fremhæver, at forbindelsen til Tyrkiet med den lange jernbanetransport bidrager til at  reducere vejtrafikken og fremmer udviklingen mod en mere bæredygtig transportsektor med mindre CO2-udslip.


I Polen tilfører Metrans et manglende led i sit europæiske netværk med forbindelse til Østersøen. Fra mandag 5. september startede regelmæssige tog mellem den tjekkiske Metrans-terminal Ostrava og DCT-containerterminalen i Gdansk med tre ugentlige forbindelser.

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.