Norsk flyselskab flyver passagertallet op over 2019-niveau

Onsdag 6. juli 2022 kl: 10:34
Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab, Norwegian, havde 1.937.318 passagerer i juni. Det er en stigning på 19 procent i forhold til måneden før og det højeste antal siden før corona-pandemiens begyndelse i begyndelsen af 2020

- Jeg er meget glad for at se, at vi gennemfører tæt på 100 procent af de 400-450 daglige flyvninger, vi havde sat op i juni, og det er i en måned, som har været meget udfordrende for os med strejke blandt flyteknikerne i tillæg til de mange kapacitetsudfordringer, som branchen møder på enkelte lufthavne i Europa, siger Geir Karlsen, der erkoncernchef i Norwegian.


I juni blev der forhandlet ny overenskomst mellem Norwegian og Norwegian Pilot Union og den norske kabineforening, mens forhandlingerne mellem NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon endte med strejke og lockout. Strejken varede i ti dage, før den norske regering gik til det såkaldte tvungne lønnævn.


- Vi er meget glade for, at der er enighed med både de kabineansatte og piloterne om en ny overenskomst, og for at vi har teknikerne tilbage på arbejde. Det betyder, at vores ruteprogram går som planlagt. Vi har stor efterspørgsel, men der er stadig ledig kapacitet til mange destinationer i Europa, siger Geir Karlsen.


Norwegian havde 1.937.318 passagerer i juni mod 225.509 i juni 2021. 


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.