Ny overenskomstperiode træder i kraft 1. juli

Torsdag 23. juni 2022 kl: 13:48
Af: Redaktionen

Arbejdsgiverorganisationen, ITD Arbejdsgiver, og den faglige organisation, Krifa, aftalte sidste år en to-årig overenskomst. Den anden overenskomstperiode træder i kraft fredag 1. juli 2022 og indebærer blandt andet en forhøjelse af antallet af trivselsdage

Den nye overenskomstperiode betyder en mindre lønfremskrivning for blandt andet chauffører og lagermedarbejdere. Da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, kan  der lokalt ude på virksomhederne aftales en personlig løn ud fra medarbejderens kvalifikationer, anciennitet med videre. Den mindre lønfremskrivning skyldes, at en del af periodens stigning er udmøntet ved, at antallet af trivselsdage som noget nyt øges fra fem til ti årlige trivselsdage. Ønsker en medarbejder ikke at afholde alle trivselsdagene, er det fortsat muligt lokalt at aftale, at trivselsdagene løbende udbetales.

 
Direktør for ITD Arbejdsgiver, Jane Aakjær Madsen, er tilfreds med aftalen.


- I andet år af den igangværende overenskomstperiode, bærer ændringerne præg af vores samarbejde med Krifa omkring trivsel. Det har været vigtigt for os at sikre, at der fortsat er fuld fleksibilitet i forhold til, om den enkelte ønsker yderligere frihed eller omregning til løn, siger hun.


ITD Arbejdsgiver fremhæver, at overenskomsten med Krifa bygger på en høj grad af dialog - både lokalt på virksomhederne under overenskomsten samt mellem Krifa og ITD Arbejdsgiver. Overenskomsten giver mulighed for medbestemmelse lokalt for både medarbejdere og ledelse, da der er tale om en mindstelønsoverenskomst, der åbner for lokale forhandlinger om løn og arbejdstid. 
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.