Færdselsstyrelsen arbejder på ny praksis med kopier af fællesskabstilladelser

Torsdag 23. juni 2022 kl: 11:17
Af: Redaktionen

De seneste måneder har vognmandsvirksomheder været udfordret på deres fleksibilitet på grund af en ændret praksis hos myndighederne, når vognmændene have brugt for bekræftede kopier af deres fællesskabstilladelser

Færdselsstyrelsen og Motorstyrelsen meldte fornyligt ud, at de ændrede praksis med hensyn til registrering af køretøjer og udstedelse af tilladelser, hvilket afhjalp en del af problemet.


Nu oplyser transportminister Trine Bramsen i et brev til de organisationerne på transportområdet, at Færdselsstyrelsen forventer at indføre en ny praksis på området, hvorefter der vil kunne udstedes et begrænset antal ekstra bekræftede kopier af en fællesskabstilladelse til sikring af fleksibilitet i et forhold passende til virksomhedens størrelse. 


Transportministeren oplyser, at Færdselsstyrelsen er ved at udarbejde praksis for håndteringen af en sådan ordning, som forventes at kunne sættes i kraft inden for den nærmeste fremtid. 


Problemet med registreringer og udstedelse af tilladelser grunder i myndighedernes fortolkning af de gældende EU-regler. Det fremgår af brevet, at et er Færdselsstyrelsens opfattelse, at den aktuelle praksis, hvorefter en vognmand, som i øvrigt opfylder betingelserne, får udstedt originaleksemplaret af fællesskabstilladelsen samt et antal bekræftede kopier af fællesskabstilladelsen, som svarer til det antal køretøjer, som vognmanden råder over, er i overensstemmelse med de gældende regler.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.