MELDING FRA TYSKLAND:

Der er vejarbejde på 1.000 strækninger

Onsdag 22. juni 2022 kl: 11:20
Af: Redaktionen

Der er vejarbejde på omkring 1.000 strækninger på det tyske motorvejsnet denne sommer. Det medfører tæt trafik, kø og forlængede rejsetider i en sommer, hvor rejselysten er på sit højeste nogensinde - og at det er bilen, der bliver det foretrukne transportmiddel

- Det er muligt at rejse igen, og det udnytter mange mennesker til igen at tage på kør-selv-ferie. Det er især den vestlige del af motorvejsnettet, der er belastet af vejarbejder. Og når der er mange biler på vejene, så opstår flaskehalsene i trafikken, og derfor vil vi se mange kødannelser i år, siger Melanie Mikulla fra den tyske bilistorganisation ADAC.


ADAC udsender hvert år i juni en analyse af den aktuelle sommertrafik og opdeler trafikbelastningen i tre kategorier for de tyske motorveje. Strækninger med normal og høj trafiktæthed samt strækninger med særlig risiko for kødannelser. Der er udsigt til høj trafiktæthed på 70 procent af de tyske motorveje ifølge ADAC’s analyse, og især for Autobahn A1 i den vestlige del blinker advarselslamperne for kødannelse. Det gælder også transitstrækningen, Autobahn A7, der løber fra grænseovergangen ved Flensborg og forbi Ulm sydvest for München. Mens det er A1 i vest, der er mest belastet, så er det A9 i den østlige del, der er mindst belastet.


Mindre flaskehals i Hamborg
I de senere år har en udvidelse og omstrukturering af motorvejsnettet lige nord for Hamborg medført massive kødannelser på helt op til seks timer. I år er vejarbejdet i den nordlige del af Hamborg tæt på at være færdiggjort, og derfor er flaskehalsen her formindsket. Et brobyggeri syd for Elben-tunnelen vil dog medføre øget risiko for kødannelser her til sommer, men ADAC forventer ikke en situation som i de foregående år nord for Elbentunnelen.


- Det er en god idé at undgå tidspunkterne, hvor vi ved, at kombinationen af myldretidstrafik, sommerferiekørsel og vejarbejde giver høj risiko for kødannelse. Det vil sige, at man kan køre tidligt om morgenen og sent om aftenen. Men det kræver, at man er veludhvilet og klar til køreturen, siger Melanie Mikulla.


Ifølge ADAC er der især udsigt til kø på fredage og lørdage fra starten af juni og frem til midten af august, hvor den tyske sommerferiesæson slutter. Det gælder særligt ved trafikknudepunkterne omkring Bremen, Dortmund og Køln i vest, Hamborg, Hannover, Frankfurt og Karlsruhe i midten, Berlin og Nürnberg i øst samt München i syd. ADAC påpeger desuden, at Kassel-bakkerne på Autobahn på A7 også vil være præget af køkørsel i år på grund vejarbejder i forbindelse med en række udvidelser af vejene fra to til tre spor i begge retninger.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.