Danmark underskriver erklæring om grøn søfart i Norden

Mandag 9. maj 2022 kl: 12:03
Share  


Af: Redaktionen

Danmark underskrev i sidste uge en erklæring om grønne skibskorridorer i Norden. Det skete på nordisk miljø- og klimaministermøde i regi af Nordisk Ministerråd

Erklæringen, som fra dansk side er underskrevet af miljøminister Lea Wermelin på vegne af erhvervsminister Simon Kollerup, sender et signal om, at de nordiske lande er klar til at levere den indsats, der skal til for at bane vejen for klimaneutral skibsfart.


I forbindelse med underskrivelsen af erklæringen skriver Søfartsstyrelsen blandt andet, at de nordiske lande er bundet sammen af tæt samarbejde, trafiktunge færgeruter, og en fælles vision om at gøre Norden til den mest bæredygtige og integrerede region i verden. Samtidig gør forholdene i de nordiske farvande det oplagt at etablere pilotprojekter for nul-emissions færgeruter, der vil kunne indgå i et netværk af grønne skibskorridorer. Med erklæringen har de nordiske lande derfor besluttet, at der skal etableres et pilotprojekt, som skal kortlægge, hvilke havne, fremdriftssystemer og energikilder, der egner sig bedst til nul-emissions færgefart i en nordisk kontekst. 


Projektet skal ledes af DNV (Det Norske Veritas) og er blevet tildelt 1 million danske kroner af nordisk ministerråd.


Ved at have fokus på grønne nul-udledningsfærgeruter mellem de nordiske lande allerede i 2030, understøtter den nordiske erklæring den danske ambition om, at skibsfarten skal bidrage til Parisaftalens målsætning om maksimalt 1,5 graders temperaturstigning, den danske erklæring om klimaneutral skibsfart i 2050 samt Clydebank-erklæringen om grønne skibskorridorer.


Interesserede kan finde erklæringen her:


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.