Rådgivningsvirksomhed vil holde sig væk fra nye projekter om fossile brændstoffer

Tirsdag 25. januar 2022 kl: 11:19
Share  


Af: Redaktionen

Som en af de første rådgivende ingeniørvirksomheder vil Cowi transformere sin forretning, så 100 procent af indtægten hentes fra projekter relateret til bæredygtighed inden for tre til fem år

- Det er et af de mest markante udsagn i Cowi's historie, og med beslutningen om fremover ikke at indgå i projekter, der vedrører udvinding af fossile brændstoffer, påtager vi os rollen som en af de globale frontløbere inden for vores branche, siger Lars-Peter Søbye, der er administrerende direktør i Cowi.


Hos Cowi fremhæver man, at med den nuværende klimakrise har verden brug for reel handling, hvis verden skal være bære bæredygtig og værd at leve i - og give videre til kommende generationer. Cowi vil derfor målrette alle ressourcer til projekter, der flytter kunderne tættere på bæredygtighed. Som en af de første rådgivende ingeniørvirksomheder lover Cowi, at inden for tre til fem år vil 100 procent af indtægten stamme fra projekter, der driver bæredygtighed.


- Det er så absolut en af de modigste beslutninger, vi har truffet i løbet af mine mere end 30 år i Cowi. Men det er det rigtige at gøre, hvis vi virkelig vil løse klimakrisen, og det viser, hvordan vi sætter handling bag ord, siger Lars-Peter Søbye og fortsætter:


- Bæredygtighed er rygraden i Cowi's DNA, vores nye vision og vores kommende strategi. Vores omfattende ekspertviden inden for bæredygtighed giver os et særligt ansvar for at sætte fart på den grønne omstilling, hvilket samtidig udgør den største vækstmulighed i Cowis historie. Vi skal være klar til at gribe de grønne projekter og understøtte vores kunder i den grønne omstilling.


Lars-Peter Søbye medgiver, at fravalget af projekter om fossile brændstoffer vil påvirke nogle kunder, medarbejdere og forretningen. I 2021 udgjorde projekter om fossile brændstoffer cirka fem procent af koncernens omsætning, og omkring 45 procent af indtægten stammede fra projekter, der ikke direkte berører den grønne omstilling. Det vil ifølge Lars-Peter Søbye ændre sig.


- En ny strategi betyder nye prioriteringer samt nye muligheder. Verden har stadig brug for veje og lufthavne, og vi vil hjælpe vores kunder her, men vi skal og vil levere løsninger, der gør verden mere bæredygtig, uanset hvilket område, det drejer sig om. Vi vil stadig arbejde sammen med store energiselskaber om deres grønne omstilling, men ikke om projekter, der involverer udvinding eller fremstilling af fossile brændstoffer. Når det kommer til opførelse af for eksempel havvindanlæg eller grønne brintprojekter, vil vi meget gerne bidrage, siger Lars-Peter Søbye.


Han tilføjer, at dette strategiske skift også vil give muligheder for kompetenceudvikling i hans virksomhed og branchen generelt.


Lars-Peter Søbye har tiltro til, at gevinsterne for forretningen ved at allokere alle ressourcer til bæredygtighed vil overstige den økonomiske konsekvens ved at trække sig fra projekter om fossile brændstoffer.


- I lyset af Den europæiske grønne pagt og de massive investeringer, der er planlagt i USA, er omkring 800 milliarder euro og ca. 1,75 billioner amerikanske dollars afsat til investeringer i den grønne omstilling og bæredygtighed. Dertil kommer pensionsfondenes milliardinvesteringer i grøn energi og infrastruktur. Det, at vi er en foretrukken samarbejdspartner takket være vores tekniske ekspertviden og kundefokus, åbner for en hidtil uset palet af muligheder for Cowi og vores medarbejdere, påpeger Lars-Peter Søbye.


Cowi vil opfylde alle forpligtelser i sine nuværende kontrakter om fossile brændstoffer, men fra nu af vil virksomheden ikke byde på nye projekter om fossile brændstoffer.


- For det første fortæller vi vores kunder, at intet vil ændre sig på kort sigt. Vi vil fuldt ud leve op til vores løfter og de aftaler, som vi har indgået. For det andet anerkender vi, at verden stadig har brug for olie og gas, så vi accepterer, at vores kunder vil bede andre rådgivere om hjælp til at fortsætte deres projekter om fossile brændstoffer. For det tredje vil vi bruge det meste af vores tid på at tale om alle de andre bæredygtige løsninger, som de har brug for, da de også må sætte fart på deres rejse mod at blive en grøn virksomhed, siger Lars-Peter Søbye.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.