Ansatte i transportsektoren med gyldigt coronapas kan arbejde uden mundbind

Torsdag 2. december 2021 kl: 12:58
Af: Redaktionen

Reglerne for krav om mundbind eller visir for ansatte i bus, tog, færge og anden kollektiv transport samt indenrigsfly er blevet justeret, så det fremover bliver muligt for den enkelte ansatte at blive undtaget krav om mundbind, hvis de kan fremvise et gyldigt coronapas

Fra mandag 29. november skal både passagerer og ansatte i bus, tog, færge og anden kollektiv transport samt indenrigsfly som udgangspunkt bære mundbind eller visir. Ansatte kan dog blive undtaget, hvis de har et gyldigt coronapas og arbejdspladsen stiller krav om coronapas for alle. 


Den mulighed er blevet udvidet til også at gælde, selvom der ikke kræves fremvisning af coronapas for alle ansatte.


I praksis betyder det, at den enkelte ansatte kan blive undtaget kravet om mundbind eller visir, hvis vedkommende kan fremvise gyldigt coronapas. Det vil fortsat være op til arbejdsgiveren at kontrollere medarbejdernes coronapas.


Den mere fleksible implementering af reglerne er blevet til efter dialog med arbejdsmarkedets parter og trådte i kraft onsdag 1. december.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.