Undersøgelse skal lægge spor til opladning af batteritog mellem Holstebro og Skjern

Fredag 26. november 2021 kl: 13:37
Af: Redaktionen

Undersøgelsen af ladeinfrastruktur til batteritog mellem Holstebro og Skjern bliver sat i gang som en del af Infrastrukturplan 2035, der blev vedtaget tidligere i år med opbakning fra partierne i Folketinget

Folketinget vedtog tidligere i år Infrastrukturplan 2035, hvor det blev besluttet at gøre togdriften mellem Holstebro og Skjern via Vemb elektrisk - ikke med luftledninger, men med batteritog. Staten skal være med til at finansiere indkøbet af batteritog, der kan køre på den vestjyske jernbane samt etablere ladeinfrastruktur mellem Holstebro og Skjern. 


Parterne bag den politiske aftale - S, V, DF, SF, R, EL, K, NB, LA, ALT og KD - er nu blevet enige om den videre proces for undersøgelsen af selve ladeinfrastrukturen til batteritog på strækningen.


Med Infrastrukturplan 2035 blev der afsat 100 millioner kroner til at etablere ladeinfrastruktur mellem Holstebro og Skjern, så Midtjyske Jernbaners fremtidige batteritog kan køre på strækningen. Først skridt er at sætte gang i en nærmere undersøgelse af den nødvendige ladeinfrastruktur, som i sidste ende forventes at skulle tages i brug i december 2024.


Sideløbende er Midtjyske Jernbaner i gang med udbud af syv batteritog, hvoraf der med Infrastrukturplan 2035 er sat penge af til, at staten finansierer de fire tog. Midtjyske Jernbaners kommende batteritog skal ud over strækningen mellem Holstebro og Skjern også køre på Lemvigbanen.


Erfaringerne med batteritog på strækningen mellem Holstebro og Skjern skal skabe et grundlag for det videre arbejde med udrulning af batteritog på øvrige strækninger.


Interesserede kan læse mere om undersøgelsesarbejdet her:

Kommissorium for undersøgelse af ladeinfrastruktur på strækningen mellem Holstebro og Skjern







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.