Lastbiler advarer om levende væsner i den blinde vinkel

Tirsdag 23. november 2021 kl: 10:52
Share  


Af: Redaktionen

Lastbiler advarer om levende væsner i den blinde vinkel

Transportvirksomheden HSC A/S Transport og Spedition, der har hovedsæde i Glostrup, har fået leveret to nye lastbiler biler til sin sektion Miljø & Affald. De to nye biler er de første af i alt 18 lastbiler, der alle leveres med en ny teknologi, der registrerer og advarer chaufføren, hvis der er levende væsner i bilens blinde vinkel

Lastbiler advarer om levende væsner i den blinde vinkel
HCS havde midt i oktober produktdemonstration på en af de første nye HCS biler, der er udstyret med Scania’s blindspot-system - Blind Spot Detection.


Systemet overvåger højre side af køretøjet og advarer med lys og lyd chaufføren, hvis der er et levende væsen i denne zone. Systemet suppleres af videoovervågning af højre side, hvis chaufføren skal til at dreje til højre. 

HCS har i første omgang bestilt blindspot til 18 nye biler i Miljø & Affald-sektionen, og har foreløbig fået leveret to biler med blindspot systemet.


Tidligere i år kunne HSC som den første virksomhed tage et andet sikkerhedstiltag i brug, som både forebygger højresvingsulykker og letter chaufførernes arbejdsmiljø, da HSC tog den første Scania med City Door-førerhus i brug.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.