Toldhund finder 5,7 millioner kroner gemt i to kufferter

Mandag 8. november 2021 kl: 13:09
Share  


Af: Redaktionen

Toldstyrelsen gjorde et stort fund, da toldere og en toldhund fredag 5. november kontrollerede bagage, der var tjekket ind i Københavns Lufthavn. Toldhunden Andy viste interesse for to kufferter, og efter en nærmere kontrol viste kufferterne sig at indeholde flere poser med danske og svenske kontanter

I alt tilbageholdt tolderne kontanter svarende til ca. 5,7 millioner danske kroner.


Toldstyrelsens toldhunde afsøger store områder effektivt for både penge og narko, og fredag aften var der gevinst, da toldhunden Andy snusede sig frem til de mange kontanter.


- Hundene og deres førere er et vigtigt værktøj i vores løbende kontrol, der er med til at sætte en prop i de kriminelles pengestrømme, siger Toldstyrelsens kontroldirektør, Michael Lund.


Sagen blev efterfølgende overdraget til Københavns Politi.


Fundet af de mange kontanter er det andet på kort tid. Tidligere i november fandt toldere 7,7 millioner kroner gemt i frostpakker i Grønlandshavnen i Aalborg.


Toldstyrelsen har skarpt fokus på pengebevægelser over grænserne. Når Toldstyrelsen tilbageholder kontanter eller andre likvide midler, er det som regel på en konkret mistanke. I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet. 


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.