Politikere i København giver grønt lys til dagbøder og tilbageholdt betaling

Søndag 10. oktober 2021 kl: 17:32
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag aften besluttede et flertal i Københavns Borgerrepræsentation at tilbageholde betalinger og giver dagbøder til Intervare, der er moderselskab til Nemlig.com, og som hjælper borgere i Københavns Kommune med indkøb

- Det er helt naturligt, at politikerne beslutter, at arbejdsklausuler i Københavns Kommune skal overholdes. Det giver ikke meget mening, hvis vi ikke agerer, når vores kontrolenhed gør os opmærksom på, at klausulerne er brudt, siger overborgmester i København Lars Weiss (S) ifølge Fagbladet 3F.


Fagbladet 3F skriver fredag, at beslutningen, der har opbakning fra et stort flertal i Borgerrepræsentationen, betyder, at Intervare inden 1. november både skal sørge for, at de selvstændige chauffører, der kører for firmaet, får en afregning, der svarer til overenskomsten på området, og at Intervare efterbetaler manglende løn, pension og feriepenge bagudrettet. 

Indtil det er sket, vil Københavns Kommune holde betalinger til Intervare tilbage og giver dagbøder.


- Det er min klare forventing, at de lever op til kontrakten inden 1. november. Hvis ikke det sker, har vi en plan, så borgerne ikke kommer i klemme, siger Lars Weiss ifølge Fagbladet 3F.


Intervare tager afstand fra beslutningen i Københavns Borgerrepræsentation. Ledelsen af Intervare er fortsat af den opfattelse, at de chauffører, der bringer varer ud for Intervare ikke er omfattet af kommunes arbejdsklausul.

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.