Sektorkøreplan sætter grøn kurs

Fredag 8. oktober 2021 kl: 13:36
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen har offentliggjort en ny sektorkøreplanen, der udstikker kursen for den grønne omstilling af Det Blå Danmark. Organisationen Danske Rederier hilser planen velkommen og ser mange gode takter

Sektorkøreplanen kommer som en opfølgning af S-Regeringens klimapartnerskaber med Det Blå Danmark.


- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at kvittere for, at regeringen og Folketingets partier har fulgt flere af klimapartnerskabets anbefalinger, siger administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, og fremhæver, at der for eksempel er afsat i alt 285 millioner kroner fra Grøn transportpulje til grøn omstilling af danske indenrigsfærger. Desuden er det maritime klimadiplomati blevet styrket med en IMO-attaché i London. 


- Og jeg kan fremhæve det danske lederskab i "Zero-Emission Shipping Mission", som eksempel på det internationale samarbejde, der skal være med til at bane vejen for en klimaneutral skibsfart, siger Anne H. Steffensen.


Miljøkrav til færger mangler
Trods de mange gode takter i Sektorkøreplanen for Det Blå Danmark, er der efter Danske Rederier's me ning stadig plads til forbedringer.


Sektorkøreplanen forpligter eksempelvis ikke kommunerne til at fremlægge planer for mere klimavenlig færgedrift, ligesom der heller ikke er krav om, at fremtidige færgeudbud skal indeholde miljøkrav.


- Der er fuld knald på den grønne omstilling af færgefarten. I sidste uge indviede Molslinjen Danmarks første kommercielle el-færge mellem Esbjerg og Fanø, og der er i det hele taget rigtigt mange ting i gang. Men vi tror, at vi kan accelerere udviklingen endnu mere, hvis der bliver stillet krav i de kommende færgeudbud. Det råd håber jeg, regeringen vil tage med sig videre, siger Anne H. Steffensen.


Interesserede kan 

- finde sektorkøreplanen for Det Blå Danmark her:

- læse rapporten fra Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark her:

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.