Maritim fond støtter projekter med samlet 12,9 millioner kroner

Torsdag 7. oktober 2021 kl: 18:00
Share  


Af: Redaktionen

Den Danske Maritime Fond har ved årets tredje uddelingsrunde bevilget 12,9 millioner kroner til et antal projekter inden for fondens hovedkategorier: Maritime erhvervsprojekter, Maritim erhvervsudvikling, Udvikling af Maritime Uddannelser og Rekrutteringstiltag samt Maritim Kompetenceudvikling (uddannelseslegater). Flere af projekterne er kendetegnet ved fællesnævneren udbredelse og profilering af og samarbejde om Det Blå Danmarks innovation og grønne omstilling

Projekterne er kort  beskrevet:

Erhvervsprojekter:
 • DECK1 A/S er bevilget soft funding til videreudvikling af handelsplatform der forbinder handel med operation for maritime aktører indenfor Offshore Wind.
 • DanCompliance ApS er bevilget soft funding til at udvikle en regulatorisk online nyhedsplatform til den maritime industri med henblik på at give et komplet overblik over regulativer, nye love og ændringer globalt.
 
Almennyttige projekter:
 • Maersk Broker Advisory Services har fået støtte til at udforske det kommercielle potentiale for brugen af skibe til transport af Carbon Capture, Transport and Storage (”CCTS”). Som erfaren søfartsnation har Danmark et stort potentiale for at blive ledende inden for søbåren transport af CO2 og en del danske maritime aktører har kompetencerne til at kunne spille en anseelig rolle på tværs af CCTS-værdikæden. Projektet sigter mod at understøtte de allerede igangværende CCTS-aktiviteter indenfor dansk skibsfart, og forstudiet vil undersøge omfanget af potentialet for CCTS.
 • Søfartsstyrelsen har fået støtte til en to-årig fortsættelse af ansættelsen af en maritim rådgiver i Washington, D.C., der skal understøtte varetagelsen af danske maritime interesser i USA og fremme grøn vækst og innovation i den maritime sektor i Danmark.  
 • DTU Compute har fået støtte til at afholde ”Digital Tech Summit”, Nordens største universitetsbaserede tech-event med forventeligt 5.000 besøgende i Øksnehallen 30. november til 1. december. Messens maritime spor gennemføres som et samarbejde mellem DTU, Maritime Research Alliance og klyngeorganisationen Marlog, der tilsammen understøtter projektets forsknings- og uddannelses- og erhvervsmæssige elementer.
 • DTU har fået støtte til at udvikle og gennemføre en række forskellige uddannelsesaktiviteter i forbindelse med design- og byggeprocessen af DTU's nye forskningsskib, »Dana V«. Projektet vil bidrage til konkrete maritime uddannelsaktiviteter i design- og byggefasen 2022-2025 og med værdifuld videnopbygning til brug for etableringen af en varig maritim uddannelsplatform, når skibet er i drift fra 2025.
 • IT Universitetet har fået støtte et forskningsprojekt, der skal løse nogle af de datalogiske problemer, der har vist sig at være mest udfordrende i praksis i forbindelse med udvikling af avancerede algoritmer og AI-metoder til automatisering af stuvningsplanlægning og stuvningsbaseret revenue management. Målet er at maksimere containerskibes kapacitet og fragtindtægter og understøtter den ledende forskning globalt på dette område.
 • Roskilde Universitet (RUC) har fået støtte til et projekt, der skal fremme innovation, rekruttering og den grønne omstilling ved at skabe samarbejde og vidensoverførsel mellem den maritime industri og Roskilde Universitet. Dette vil foregå ved aktivt at fremme samarbejdet mellem studerende og virksomheder ved hjælp af bl.a. hackathons, speeddating og case competition, som skal resultere i projekter, som vil udvikle og implementere løsninger til virksomheder samt skabe øget interesse for den maritime industri blandt de studerende.
 • Aalborg Events har fået støtte til realisering af et trainee-program for et antal unge mennesker fra hele Danmark, der som trainees skal påmønstre et af de mere end 60 sejlskibe, der deltager i The Tall Ships Races, på den sidste etape fra Antwerpen til Aalborg, hvor det hele slutter i Aalborg i dagene 4.-7. august 2022.  
 • DHI Gras A/S har fået støtte til et forskningsprojekt, hvor man søger at udvikle et system til effektiv lokalisering af redningsflåder og små fartøjer med udgangspunkt i højopløselige radarsatellitdata og i kombination med en række andre datakilder. Målet er at øge sikkerheden til søs i Arktis og andre øde egne.


Støtte til de almennyttige projekter ovenfor er blandt andet gjort muligt af bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.


Om Den Danske Maritime Fond
 • Den Danske Maritime Fond er en privat, erhvervsdrivende fond. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til initiativer, der kan medvirke til at fremme vækst af dansk skibsfart og/eller dansk værftsindustri inklusive maritime udstyrsproducenter, således at nye arbejdspladser skabes, og branchen styrkes internationalt. 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.