Ti ton stjålet genbrugstøj skulle sælges i udlandet

Torsdag 7. oktober 2021 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Fire polske statsborgere er ved Københavns byret blevet dømt for organiseret og omfattende tyveri af genbrugstøj. Dommen lød på fængselsstraffe på mellem et og halvandet år til de fire polske statsborgere - alle mænd i alderen mellem 21 og 27 år

Tøjtyverier fra genbrugstøjcontainere, der tilhører forskellige velgørende organisationer, omfattede ifølge Københavns Politi omkring ti ton, hvoraf politiet i forbindelse med efterforskningen af sagen har beslaglagt omkring seks ton.


- Det er en omfattende sag om systematisk tyveri af tøj, som de dømte har stjålet fra forskellige nødhjælpsorganisationer med det formål at smugle det ud af Danmark og sælge det videre til andre. Det har vi nu fået sat en stopper for, og jeg er tilfreds med den dom, som retten er nået frem til, siger anklagerfuldmægtig Anna-Lisa Marx fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.


De store mængder tøj er stjålet fra containere flere steder blandt andet i Roskilde, på Falster og forskellige steder i København.


To af de dømte blev anholdt 28. marts 2021 i Roskilde umiddelbart efter, de havde tømt flere tøjcontainere for sække med tøj. Anholdelsen skete efter en større efterforskning med støtte fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og assistance fra grænsekontrollen ved Øresund og i Gedser. 


Samtidig blev to mistænkte efterlyst, og de blev varetægtsfængslet henholdsvis 16. juli og 11. august.


Alle fire tiltalte modtog dom.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.