El-bus når ny rækkevidde

Mandag 13. september 2021 kl: 11:12
Share  


Af: Redaktionen

Den tyske transportvirksomhed Verkerhrsbetriebe Bachstein, der har hjemsted i Celle i Niedersachen gennemførte i juli en rekordlang kørsel med en 12-meter el-bus fra Iveco. Bussen - en Iveco Bus E-Way - kørte 543 kilometer på en enkelt opladning på 48 timer. Resultatet blev certificeret af TÜV Nord

Testen blev på initiativ af Verkerhrsbetriebe Bachstein over to dage i juli mellem klokken 5.30 og 16.00 med en 12-meters Iveco Bus E-Way, der var udrustet med en batteripakke på 335 kWh.


Efter rekorden på de 543 kilometer, der blev certificeret af TÜV Nord, var der 3 procent tilbage af opladningen, så med et energiforbrug på 0,61 kWh pr. kilometer kunne bussen have kørt endnu længere.


- Vi havde allerede udført en indledende test på vores testbane, hvor vi kørte næsten 527 på en enkelt opladning. Vi glæder os derfor meget over denne nye rekord, som denne gang blev udført af en kunde under reelle kørselsforhold. Den beviser, at Iveco Bus E-Way har potentialet til at kunne klare endnu mere, siger Stéphane Espinasse, der er Iveco Bus Brand Leader.


- Jeg troede ikke det kunne lade sig gøre, men nu er jeg stolt over at have udført denne bedrift ved at køre skolebus på by- og omegnsruter i Braunschweig regionen, siger Malte Seek, der var chauffør på bussen.


Jan Behrendt, der er administrerende direktør for Verkerhrsbetriebe Bachstein, peger på, at det en udfordring for chaufførerne at udnytte energien i bussernes batterier bedst muligt.


- Det er dem, der sidder bag rattet og styrer bussen. Takket være telematikken i bussen ved de hele tiden, hvad de kan og ikke kan gøre. Jeg mener, at denne rekord giver et godt billede af fremtiden for eltransport, siger han.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.