Nye brændstoffer og sikker transport i skibsfarten er på dagsordenen

Tirsdag 7. september 2021 kl: 11:00
Share  


Af: Redaktionen

I denne uge holder underkomiteen for Fragt og Containere under FN's maritime organisation, IMO, møde, hvor fokus vil være på nogle af målsætninger, som Danmark har, når det gælder omstilling ti mere bæredygtig søtransport

Det gælder særligt de nye brændstoffer, der skal bære i skibsfarten frem mod CO2-neutralitet og øget sikkerhed for skibe, der transporterer farligt gods.


Derfor kommer Danmark til spille en aktiv rolle i arbejdet med at ændre IGF-koden, der er den kode, som skal sikre skibe, der bruger gas eller andre brændstoffer med lavt flammepunkt. Målet er at færdiggøre de foreløbige retningslinjer for brændselscelleanlæg i skibe. 


Desuden vil Danmark støtte den løbende udvikling af IMDG-koden. Et af de primære fokuspunkter vil være de indledende diskussioner om ikke-deklaration og forkert deklaration af farligt gods i overensstemmelse med IMDG-koden.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.