Stockholm og Hamburg bliver forbundet med nattog

Mandag 6. september 2021 kl: 11:42
Share  


Af: Jesper Christensen

Den svenske statsejede togoperatør, SJ, har fået opgaven med at køre nattog mellem Stockholm og Hamburg. Togforbindelsen bliver åbnet i andet halvår af 2022

Med opgaven med at køre nattog mellem Stockholm og Hamburg får SJ et helhedsansvar, som omfatter trafikdrift, billetsalg og markedsføring. Opgaven med at drive internationale togforbindelser kræver også samarbejde med andre organisationer. SJ vil eksempelvis komme til at samarbejde med DSB om at køre nattogene gennem Danmark og med RDC, Railroad Development Corporation om bemanding, vogne og kørsel i Tyskland.


RDC bliver SJ's hovedsamarbejdspartner på forbindelsen, som vil blive betjent med sidde- ligge- og sovevogne, der har europæiske mål. SJ's egne vogne er for brede til at køre internationalt.


Nattogsforbindelsen vil blive annonceret som en SJ EuroNight-forbidnelse og vil blive en del af det europæiske nattogs-netværk, som efter mange års tilbagegang er begyndt at vokse og blive mere populært.


Ifølge de foreløbige køreplaner vil nattoget køre fra Stockholm tidligt på aftenen og ankomme til Hamburg næste morgen mellem klokken 6 og 7 om morgenene. Den anden vej vil toget køre fra Hamburg efter klokken 21 og ankomme til Stockholm omkring klokken 10 den næste formiddag.


Toget kører gennem Danmark via København, Storebæltsbroen og Padborg.


Aftalen om at drive nattogsforbindelsen mellem Stockholm og Hamburg løber over fire år med mulighed for at forlænge den med yderligere to år. Aftalen omfatter kørsel 244 dage om året.


Tidligere i år havde en anden svensk togoperatør - Snälltåget - premiere med en ny nattogsforbindelse mellem Stockholm og Berlin, som holder i Høje Taastrup i Danmark. 


I 2022 ventes også gang i en anden nattogsforbindelse mellem Stockholm og Bruxelles.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.