Over 50 procent vil gerne arbejde over skæringsdagen for pension

Mandag 6. september 2021 kl: 11:07
Share  


Af: Redaktionen

En analyse fra interesseorganisationen Dansk Erhverv, som blandt andet tæller organisationer som DTL og Danske Speditører blandt sine medlemmer, viser, at 52 procent af borgerne i Danmark godt kan forestille sig at fortsætte med at arbejde efter, at folkepensionsalderen er nået

Dansk Erhverv, som kalder det for opløftende, opfordrer til, at det gøres mere attraktivt for pensionister at arbejde.
 


Hvis helbredet ellers er til det, så kan mange i Danmark ifølge analysen se sig selv arbejde videre, når de når folkepensionsalderen. Blandt ufaglærte er det 56 procent, mens tallet for dem, der har et arbejde, der kræver en lang videregående uddannelse, er 59 procent. 


- Det er bestemt opløftende tal. Danskerne er generelt glade for deres arbejde og deres arbejdsliv, og jeg tror bestemt, at det er noget af dét, som vi ser i denne undersøgelse, siger Peter Halkjær, der er arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.


Han fremhæver, at det også er interessant, at der ikke er forskel på ufaglærte og så dem, der har et job, der kræver fem år på universitetet. 


- I det hele taget ser jeg tallene som gode argumenter for, at vi som minimum holder fast i den udvikling af pensionsalderen, som allerede er vedtaget.


Ifølge Peter Halkjær og Dansk Erhverv vil det være fornuftigt at afskaffe modregningen af lønindkomst i folkepensionen.


- Det bør ikke være sådan, at man kan blive trukket i sin folkepension, hvis man arbejder ud over folkepensionsalderen. Guleroden skal være af en tilpas størrelse. Derfor opfordrer Dansk Erhverv til at afskaffe modregningen. Det vil betyde flere hænder og hjerner på arbejdsmarkedet, og det har danske virksomheder brug for lige nu, og de får det i endnu højere grad fremover, siger Peter Halkjær.


Interesserede kan læse analysen fra Dansk Erhverv her:
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.