El-biler og hybridbiler stod for 40 procent af nybilsalget i august

Onsdag 1. september 2021 kl: 10:53
Share  


Af: Redaktionen

El-biler og hybridbiler stod for 40 procent af nybilsalget i august

Bilimportørernes interesseorganisation - De Danske Bilimportører - oplyser på baggrund af de seneste registreringstal, at 19 procent af de i alt 15.844 nyregistrerede personbiler i juli var rene batteri-elektriske biler, mens 21 procent var hybridbiler med både et batteri-elektriske system og en brændstofmotor

Samlet udgjorde batteri-elektriske biler og hybridbiler 40 procent af de nyregistrerede personbiler i juli, hvilket er den hidtil højeste andel. Til sammenligning udgjorde de opladelige biler 20 procent af bilsalget i august 2020.


Modeludbudet af elbiler og plug-in hybridbiler er også steget sammenlignet de seneste år.


- Vi oplever fortsat en voldsom stigning i andelen af solgte elektriske biler, der nu samlet udgør 40 procent af nybilssalget. Danskerne har fået flere elektriske bilmodeller at vælge i mellem, hvilket har været afgørende for udviklingen, siger administrerende direktør i De Danske Bilimportører Mads Rørvig, som fremhæver, at antallet af ladestandere i Danmark sætter en begrænsning på el-bilsalget. 


- Kunderne oplever ikke, at lademulighederne er tilstrækkelige, så det er afgørende, at der virkelig bliver sat turbo på udbygningen af vores ladeinfrastruktur i Danmark, hvis udviklingen skal fortsætte, siger Mads Rørvig.

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.