Skibe verden over lader hornene gjalde for at ære de søfraende

Torsdag 10. juni 2021 kl: 10:36
Af: Redaktionen

På den internationale dag for de søfarende fredag 25. juni klokken vil skibe verden over lade deres horn tude for at hylde de søfarende, som under pandemien ofte må tage ekstra lange tørner - og som dermed med store personlige ofre har holdt verdenshandlen i gang

Danske skibe vil også deltage i markeringen, der under det engelske navn #ShoutOutForSeafarers campaign, vil hylde de søfarende verden over.


- Vores gode søfolk har om nogen taget en for holdet under coronakrisen. De lukkede grænser og mange rejserestriktioner har betydet, at mange af dem har måttet være meget længere tid væk fra deres familie end normalt, mens de har holdt verdenshandlen flydende og os allesammen forsynede. Derfor glæder det mig, at vi igen i år kan være med til at sætte fokus på deres store indsats, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.


Selvom det for medlemsrederierne hos Danske Rederier går bedre med at skifte besætninger end i starten af corona-krisen, så er der stadig udfordringer, der kræver håndholdte indsatser. På verdensplan vurderer den globale shippingorganisation ICS, at omkring 200.000 søfarende er påvirket af coronakrisen.


- Vi håber selvfølgelig, at vi nu med sommeren og vaccinernes komme har set det værste af coronakrisen, men udfordringerne med besætningsskifte forsvinder desværre ikke bare sådan lige. Derfor er jeg også glad for, at et bredt flertal i Folketinget for nyligt forlængede ordningen for besætningsskift i Københavns lufthavn. Det gør en kæmpe forskel, og vi er super-glade for opbakningen fra vores folkevalgte, siger Anne H. Steffensen.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.