Sjællandsk busoperatør skal drive lokalbus-ruter i Jylland med strøm

Tirsdag 4. maj 2021 kl: 12:38
Share  


Af: Redaktionen

Fra efteråret skifter ni busser på bybus- og lokale ruter i Odder kommune fra diesel-drift til el-drift. Det sker efter Midttrafiks udbud 57, som sjællandske Lokalbus A/S med hovedsæde i Køge vandt. Udbuddet omfatter også tre bybusser i Skanderborg Kommune, som Lokalbus A/S også gør elektriske. Det er første gang Lokalbus A/S skal drive ruter med el-busser. Og første gang selskabet skal drive busruter i det jyske. Til Magasinet Bus forklarer direktør John Vestergaard, at valget faldt på MAN som leverandør af de elektriske busser - blandt andet på grund af nærheden til den lokale MAN-afdeling i Tilst ved Aarhus

Lokalbus A/S opererer en række bybus og regionalbusruter på Sjælland. Og fra efteråret 2021 tager selskabet et skridt vest på for at drive ni busser på bybus- og lokale ruter i Odder kommune - og fra juni næste år yderligere tre bybusser i Skanderborg kommune. Alle tolv busser er elektriske MAN Lion City E-busser. Ud over de elektriske busser i Midttrafiks udbud 57 har Lokalbus A/S også vunder et andet udbud under Midttrafik. Det er udbud 56, som omfatter dieseldrevne regionalbusser på strækningen Aarhus-Silkeborg-Herning-Ringkøbing, som med stor sandsynlighed skal have HVO-biodisel i tankene i stedet for fossil dieselolie. Dertil kommer, at Lokalbus A/S også har vundet kørsel i Randers.


Interesserede kan læse hele artiklen i Magasinet Bus 4 - 2021, som frit kan hentes her:

 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.