Årets første kvartal talte 38 piratangreb

Onsdag 14. april 2021 kl: 15:33
Af: Jesper Christensen

Ifølge International Chamber of Commerce (ICC) har der i årets første tre måneder er 38 skibe på en eller anden måde blevet angrebet af pirater - knap halvdelen af piratangrebene er sket i Guinea-bugten. Dermed er Guinea-bugten fortsat det mest piratfyldte farvand i verden i øjeblikket

- Piraterne i Guinea-bugten er veludrustede og dermed i stand ti at angribe længere væk kysten. Og de er ikke bange for at bruge vold mod skibenes besætninger, siger Michael Howlett, der er direktør i International Maritime Bureau (IMB), der hører under ICC.


Han peger videre på, at det er vigtigt, at besætningerne er årvågne og opmærksomme, når de sejler i området og melder alle tilfælde ind til de lokale myndigheder og IMB's Piracy Reporting Centre.


- Kun øget viden, videndeling og samarbejde mellem de maritime myndigheder vi lreducere riskoen for søfolk i området, siger han videre.


Guinea-bugten tegner sig for alle indrapporterede tilfælde af kidnapninger i årets første kvartal - 40 i alt. Området tegner sig også for det eneste drab på et besætningsmedlem.


Det seneste piratangreb i Guinea-bugten skete 11 marts, hvor piraterkidnappede besætningen på 15 mand på et maltesisk kemikalietankskib ud for Benin. 8. februar blev et fiskefartøj kapret og senere brugt som moderskib af piraterne.


I årets første tre måneder har der verden over været 38 piratangreb. 33 skibe er blevet bordet, der har været 2 angrebsforsøg, 2 skibe er blevet beskudt og 1 er blevet kapret


Ifølge rapporten fra ICC var der i samme periode sidste år 47 tilfælde af piratangreb verden over.


Interesserede kan læse rapporten fra International Maritime Bureau (IMB), der hører under ICC her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.