Neglelak på falske tilladelser førte til fængselsstraf

Onsdag 7. april 2021 kl: 15:03
Af: Redaktionen

En 34-årig vognmand fra Skanderborg fik onsdag ved Retten i Horsens en dom på fire måneders fængsel plus en bøde på 450.000 kroner for at bruge neglelak - på kopier af en godskørselstilladelse

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, havde efterforsket vognmandens virksomhed, og ved en større aktion blev alle virksomhedens lastbiler standset og kontrolleret 1. juli sidste år. Kontrollen af virksomhedens lastbiler udløste en tiltale mod vognmanden for 3 forhold vedrørende dokumentfalsk og 20 forhold vedrørende godskørsel for fremmed regning uden tilladelse i løbet af juni 2020.


Vognmanden var tiltalt for personligt at være ansvarlig for de overtrædelser, der var begået af vognmandsfirmaet, der nu er gået konkurs.


- Den 34-årige vognmand erkendte sig skyldig og forklarede i retten, at han havde taget kopier af en ægte tilladelse og smurt glimmer neglelak på kopierne. Det havde han gjort, for at hologrammet skulle se ægte ud. Tilladelserne blev lagt i bilerne, så de kunne vises til politiet ved en kontrol, siger specialanklager Pernille Moesborg ved Sydøstjyllands Politi.



Straffen blev undtagelsesvist gjort betinget med vilkår om psykiatrisk behandling.


Vognmanden udbad sig betænkningstid.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.