MÅL FOR 2030:

10 procent lastbilchaufførerne skal være kvinder

Mandag 1. marts 2021 kl: 18:00
Af: Redaktionen

En taskforce nedsat af de to arbejdsgiverorganisationer på transportområdet - DTL-A og ATL - og fagforbundet 3F, der blandt andet organiserer lastbilchauffører, fik for et par år siden til opgave at komme med forslag til, hvordan man får flere kvinder ind i transportbranchen. Baggrunden var, at 2 ud af 100 lastbilchauffører var kvinder

I 2020 præsenterede taskforcen syv anbefalinger og et mål om, at hver tiende lastbilchauffør skal være kvinde i 2030.


Lars William Wesch, der er direktør i ATL, opfordrer virksomhederne på transportområdet til at se sig omkring og vurdere, om kvinderne rent faktisk vil føle sig velkommen i virksomheden. Er der for eksempel en god og ligeværdig kultur?


- Hvis svaret er ja, handler det om at tage de kvindelige ansøgere ind til en jobsamtale og ansætte dem, hvis de er de bedst kvalificerede, siger han og fortsætter:


- Når jeg taler med virksomhedsledere, som har kvindelige chauffører ansat, hører jeg som regel, at der er tale om højt værdsatte medarbejdere. I Sverige er der langt flere kvindelige chauffører, så det bør også kunne lade sig gøre her.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.