Udfordrende start på 2021 fortsætter i februar

Mandag 1. marts 2021 kl: 11:32
Af: Redaktionen

I februar blev rejserestriktionerne yderligere skærpet med krav om test og isolation ved indrejse fra udlandet. Det påvirkede trafikken til og fra eksempelvis Aalborg Lufthavn, hvor trafiktallet i februar endte 84,7 procent under niveauet i samme måned sidste år

I februar i år var der 15.244 rejsende til og fra lufthavnen i Aalborg mod 99.486 rejsende i februar 2020.


På indenrigsruten til København er der fortsat de tre flyselskaber SAS, Norwegian og DAT, som gradvist sætter flere fly i luften fra Aalborg Lufthavn. Samlet er der op til 10 daglige afgange.
 

- Trods gældende restriktioner i Danmark ser vi en langsom fremgang i indenrigstrafikken, hvor flere daglige afgange sætter mere gang i særligt erhvervstrafikken. Derudover forventer vi at se flere fritidsrejsende i de kommende måneder - i takt med genåbningen af Danmark. Vi oplever allerede nu en meget stor interesse for særligt Bornholm, hvor DAT har første direkte afgang fra Aalborg Lufthavn 31. marts, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen.
 

I løbet af februar i år rejste 14.056 passgerer til og fra Aalborg Lufthaven, hvilket var et fald på 73,8 procent i forhold til februar sidste år, hvor tallet var 53.611 passagerer.


Minimalt antal rejsende til udlandet
De strenge krav om test og isolation ved indrejse til Danmark samt restriktioner i udlandet har reduceret antallet af rejsende til og fra udlandet meget. I løbet af februar blev der registreret 978 rejsende til udlandet i år mod 31.773 i februar 2020, hvilket svarer til et fald på 96,9 procent. For chartertrafikken var antallet af rejsende 210, som gav en tilbagegang på 98,5 procent i forhold til februar sidste år.


- Vi oplever i øjeblikket en hårdt trængt udenrigstrafik, hvor også KLM's program til Amsterdam er yderligere reduceret. Testfaciliteterne i lufthavnen er fuldt ud på plads, og vi har et tæt samarbejde med Falck. Det får også stor betydning her i foråret, hvor flere flyselskaber løbende genoptager deres direkte ruter fra Aalborg Lufthavn, siger Niels Hemmingsen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.