Norges regering vil støtte lavprisflyselskab

Torsdag 21. januar 2021 kl: 16:51
Af: Redaktionen

Det norske lavprisflyselskab Norwegian kan se frem til at få støtte fra den norske regering i arbejdet med at komme på vingerne igen efter den den økonomiske krise, selskabet er inde i. Den norske regering har besluttet at medvirke til selskabets indhentning af ny kapital med tilknyttede betingelser. Det øger mulighederne for, at Norwegian kommer igennem krisen og kan fortsætte med at være en vigtig aktør i norsk og skandinavisk luftfart

- På vegne af alle os i Norwegian vil jeg gerne rette en stor tak til regeringen. Norwegian står i en meget krævende situation som følge af pandemien, og statens medvirken øger chancen betydeligt for, at vi lykkes med at hente ny kapital og komme godt igennem rekonstruktionen. Vi har fortsat et stort stykke arbejde foran os, men støtten fra regeringen tager vi til indtægt for, at vi er på rette kurs, siger koncernchef i Norwegian Jacob Schram.


Selskabet er indtrådt i en irsk reorganiseringsproces og rekonstruktionsforhandlinger i Norge. Den 14. januar fremlagde Norwegian en ny forretningsplan, der baserer sig på en enklere selskabsstruktur, et europæisk rutenetværk uden langdistance og en kraftig reduktion af gælden. Ifølge planen skal Norwegian have omkring 50 fly i drift i 2021 og gradvis øge antallet af fly til 70 i 2022, afhængig af efterspørgsel og rejserestriktioner. Gælden skal reduceres til cirka 20 milliarder norske kroner og selskabet vil indhente fire til fem milliarder norske kroner i frisk kapital.


- Med en ny forretningsplan og medvirken fra regeringen har vi stor tro på, at vi kan tiltrække investorer og komme godt igennem rekonstruktionsprocessen. Vi har fået stor støtte fra politisk hold, fra kunder og medarbejdere, og fra aktionærer og forretningspartnere. Det er vi meget taknemmelige for, og det betyder meget for os i en krævende tid. Regeringens medvirken bidrager til at sikre arbejdspladser og en sund konkurrence i luftfarten, siger Jacob Schram.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.