Uregistreret virksomhed i Vejle-området opbevarede 2,8 ton vandpibetobak

Onsdag 16. september 2020 kl: 09:00
Af: Redaktionen

Skattestyrelsen har i samarbejde med Sydøstjyllands Politi beslaglagt 2.821 kg vandpibetobak hos en uregistreret virksomhed i Vejle-området. Beslaglæggelsen udgør ca. en tredjedel af de samlede beslaglæggelser i 2018 og 2019

Skattestyrelsen oplyser, at da afgiftssatsen på vandpibetobak er  på 1.300,50 kroner pr. kg, og da virksomheden mangler at betale afgift for de 2.821 kg vandpibetobak, har virksomheden et udestående med myndighederne på 3,6 millioner kroner.


Skattestyrelsen har de senere år haft et styrket fokus på vandpibetobak og har sammenlagt i 2018 og 2019 været på 230 kontroller og i forbindelse med kontrollerne udsendt regninger for ca. 9,3 millioner kroner i ubetalte afgifter. De beslaglagte 2.821 kg fra Vejleområdet udgør dermed ca. en tredjedel af de foregående to års samlede beslaglæggelser.


- Det her er det største beslag vandpibetobak i ca. fem år fra en enkelt virksomhed, der producerer varerne i Danmark, og det viser jo, at der er god grund til, at det er et område, vi fortsat har meget fokus på, siger Anne Sofie Hedemann, der er underdirektør for afgiftsområdet i Erhverv i Skattestyrelsen.


Skattestyrelsens kontroller, når det gælder vandpibetobak, sker både som uanmeldte kontroller i vandpibetobakscafeer, kiosker, på lagre og på adresser, hvor styrelsen får anmeldelser om, at der sælges eller nydes vandpibetobak. I dette tilfælde er kontrollen foranlediget af et tip fra Toldstyrelsen.


- Vi går selvfølgelig også på kontroller på adresser, hvor vi har mistanke om, at der drives uregistreret fremstilling af vandpibetobak, som tilfældet var her i Vejle-området. Vi vil nu gå i gang med at opkræve de manglende afgifter på ca. 3,6 millioner kroner, siger Anne Sofie Hedemann.


I Danmark skal man ifølge tobaksafgiftsloven være registreret virksomhed, hvis man fremstiller eller sælger tobaksprodukter, som eksempel vandpibetobak. Når der er tale om uregistreret virksomhed, altså fremstilling udenfor lovens rammer, foretager Skattestyrelsen beslaglæggelse af de varer, som befinder sig i de lokaler, hvor fremstillingen foregår.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.