Migranter på Mærsk-skib er kommet i land i Italien

Mandag 14. september 2020 kl: 11:11
Af: Redaktionen

De 27 migranter, der blev reddet om bord på det danskflagede tankskib »Maersk Etienne« onsdag 5. august, blev fredag overført til NGO-skibet »Mare Jonio«. Efterfølgende har Italien taget med migranterne

- Vi er utroligt lettede over, at der nu endelig er fundet en løsning for de 27 migranter på »Maersk Etienne«. Vi vil gerne takke besætningen for at have ageret både medmenneskeligt og professionelt i den svære situation, de har været sat i,  siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i organisationen Danske Rederier.


Overdragelsen af migranterne skete efter det lægefaglige personale om bord på »Mare Jonio«, vurderede, at migranternes tilstand krævede øjeblikkelig behandling.


Dermed blev der sat punktum i den hidtil længste sag om migranter reddet om bord på et af handelsflådens skibe.


- Vi vil gerne takke kaptajnen og besætningen om bord på skibet »Mare Jonio« og organisationen “Mediterranea Saving Humans” for at hjælpe Maersk Tankers ud af den låste situation, de var havnet i,” siger Maria Skipper Schwenn.


Behov for nye løsninger
Migranterne nåede at tilbringe 38 dage om bord på »Maersk Etienne«.


- Vi vil også gerne takke myndighederne for indsatsen. Vi har behov for, at vi nu fremadrettet samarbejder om at finde konkrete løsninger, der sikrer, at handelsskibe og deres besætninger ikke igen kommer til at stå i en lignende situation, siger Maria Skipper Schwenn.


De italienske myndigheder har ifølge organisationen Mediterranea Saving Humans valgt at tage mod migranterne på grund af deres helbredsmæssige situation.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.