Motorstyrelsen tager mod gul-pladebiler og firmabiler i Skagen

Onsdag 8. juli 2020 kl: 12:31
Af: Redaktionen

I ugen fra mandag 13. juli og frem til søndag 19. juli vil Motorstyrelsen kontrollere, om bilister har betalt de rigtige afgifter og registreret deres biler korrekt, når de holder ferie i Skagen i uge 29

Traditionelt tager mange turister til Skagen i uge 29. Erfaringerne hos Motorstyrelsens folk er, at ikke alle bilister har deres afgiftsforhold i orden. Derfor gennemfører Motorstyrelsen en kontrolaktion i Skagen, hvor kontrolmedarbejderne blandt andet vil undersøge, om bilisterne overholder reglerne for kørsel i gulpladebiler og firmabiler.


Formålet med kontrolaktionen er at undersøge, om der er betalt de rigtige afgifter af køretøjerne, og om de er registreret korrekt.


- Vi har tidligere holdt kontrolaktioner i Skagen, og erfaringerne viser, at en del af gæsterne i byen blandt andet ikke overholder reglerne for at køre i gulpladebiler eller firmabiler. Bilisterne risikerer derfor at skulle betale en bøde eller betale et stort beløb i afgift, siger Jørgen Rasmussen, der er konstitueret direktør i Motorstyrelsen.


Han opfordrer bilister til at orientere sig om reglerne på skat.dk og peger på, at det eksempelvis er enkelt at købe et dagsbevis, som gør det lovligt at benytte en bil på gule plader til private formål.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.