Taxi-selskab har barnesæde med til turen

Tirsdag 14. juli 2020 kl: 06:00
Af: Redaktionen

Barnesæder i for eksempel busser og taxi’er er ikke et lovkrav i Danmark. Et nyt pilotprojekt giver nu børn og deres forældre mulighed for at vælge selepuden til, hvis de vælger at det skal være taxi-selskabet Viggo. Selskabet, der markerer sig med bæredygtige taxi-kørsel, har siden 3. juli tilbudt selepuder til børn mod en pris på 20 kroner, som Viggo har besluttet at donere til Børneulykkesfonden


- Viggo har eksisteret næsten et år, men vi har fået flere henvendelser fra kunder, der har efterspurgt selepuder til deres børn. Selvom det ikke er et lovkrav at have et barnesæde i blandt andet taxier, så forstår jeg forældrene fuldt ud. Er der også et behov for autostole til de helt små, så tager vi også fat på det. Hele Viggos flåde er jo elbiler, så udover at være bæredygtig transport, så er der fint bagageplads, der hvor brændstoftanken ville ligge i en traditionel taxi, siger Kenneth Herschel, der er administrerende direktør i Viggo.


Flere børn i byen
I første omgang har Viggo valgt at tilbyde selepuder til børn, der vejer 15-35 kg, som primært er det, forespørgslerne går på. Men meget tyder på, at børnefamiliernes behov ikke bliver mindre i de kommende år. Ifølge prognoser fra Københavns kommune vil der om ti år bo over 18.000 flere børn under 15 år i byen end i dag.


- Vi er glade for dette initiativ, som vi kun kan støtte op om. Sikkerheden bør være den samme, hvad enten barnet transporteres i en taxi eller privat, så det er fantastisk, at børnefamilier nu har mulighed for at vælge selepuden til, når de booker en tur med Viggo, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.


- Vi har valgt, at de 20 kroner, ViggoChild koster, doneres til Børneulykkesfonden i pilotperioden, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at fremtiden også tilhører de yngste borgere. For os betyder det både de bæredygtige løsninger i hverdagen, men bestemt også, at vi kan sikre rammer for børn i trafikken, som er et af de glimrende formål Børneulykkesfonden arbejder for, siger Kenneth Herschel fra Viggo.


Selepuden bookes via app’en, hvor Viggo’en bestilles. Pilotprojektet evalueres ved årets udgang.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.