Politiet lægger op til øvelse på havet

Mandag 16. september 2019 kl: 15:20
Af: Redaktionen

En skibskollision med efterfølgende udslip og miljøforurening er scenariet, når der tirsdag og onsdag i denne uge afvikles havmiljøøvelse i Nyborg Fjord. Deltagerne i øvelsen kommer fra Søværnskommandoen, Beredskabsstyrelsen, Beredskab Fyn, Nyborg Kommune, Region Syddanmarks Sundhedsberedskab, Koppers Denmark Aps og Fyns Politi

Ved “øvelses-kollisionen” falder nogle besætningsmedlemmer overbord, og efterfølgende sker der udslip af olie og tjæreprodukter med miljøforurening af fjorden og kysten til følge. 


Både fartøjer og helikoptere deltager
Udover de mange deltagende beredskaber, indgår der også to af Søværnets fartøjer og flere redningshelikoptere i øvelsen. Øvelsens primære formål er at øve myndighedernes samarbejde omkring personredning og forureningsbekæmpelse.


- Jeg kan desværre ikke afsløre alt for mange detaljer omkring selve øvelsesscenariet. Det ville jo ødelægge det hele lidt for de mange, der skal øve sig. Men jeg kan fortælle, at vi først øver det, der i fagsproget hedder SAR - Search And Rescue - hvor det handler om at redde liv, og bagefter kommer det til at dreje sig om bekæmpelse af en større miljøforurening, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi, der er tovholder på øvelsen.
 

Det er Koppers Denmark ApS, der er hjemmehørende i Nyborg, der har hjulpet øvelsesledelsen med at finde et tankskib til at indgå i øvelsen. Firmaet arbejder med destillering af tjæreprodukter, så det er nok ikke helt forkert at gætte på, at der indgår et eller andet, der vedrører forurening med tjære i øvelsen.
 

Øvelsen kan følges fra Nyborg Havn
På de to øvelsesdage vil der være aktivitet i Nyborg Fjord fra klokken cirka 8 om morgenen til klokken 17 om tirsdagen og fra klokken cirka 8 ti klokken 16 om onsdagen. Det vil være muligt at følge dele af øvelsen fra Nyborg Havn, fra dæmningen ved Holckenhavn eller fra stranden på Slipshavn, da hele øvelsen foregår forholdsvis tæt på land. Er man særligt interesseret i at opleve redningshelikopterne fra  JRCC - Joint Rescue and Coordination Center (tidligere Søværnets Operative Kommando) - så er det kun muligt om tirsdagen. De opsatte politiafspærringer skal respekteres af hensyn til sikkerheden.


Havmiljøøvelserne bliver afholdt regelmæssigt rundt i politikredsene, og i år er turen altså  kommet til Fyn. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.