Rådet for Bæredygtig Trafik til politikerne: Besind jer

Torsdag 22. januar 2009 kl: 12:49
Af: Redaktionen

- Vi må opfordre Folketingets partier til at besinde sig og ikke ligge på maven for en højtråbende, usaglig og miljøfjendtlig vej- og billobby, lyder det fra Rådet for Bæredygtig Trafik

Rådet for Bæredygtig Trafik er på banen med en opfordring til politikerne om at besinde sig, når det gælder investeringer i nye motorveje. Rådet peger på, at alle andre trafikområder gennem årene har fået tilført færre midler, mens investeringer i vejene er gået den anden vej.


Som det kan aflæses af grafen nedenfor fra Danmarks Statistik har et flertal i Folketinget igennem mange år glemt alt om miljø og energibesparelser når der skulle investeres i trafik. Danmark har igennem mange år stort set haft verdens mest udbyggede vejnet. Alligevel har man forsat med at udvide vejsystemerne og forsømt jernbanetrafikken, som kunne løse trafikopgaver - såsom pendling - på en miljømæssig god måde.
 
Regeringens trafikudspil "Bæredygtig transport - bedre infrastruktur" blev udmeldt som et skift i transportpolitikken "et opgør med asfalttænkningen", men indtil nu tyder de signaler der kommer fra partierne på ,at det er  fortsatte asfaltorgier der er i vente.
 
Flere veje løser ingen problemer, men vil forstærke belastningerne af vore byer, ødelægge naturværdier og hive folk ud af den miljøvenlige kollektive transport. Det er ekstra skræmmende i dette år, hvor Danmark kunne sætte en ny miljømæssig standard for trafikinvesteringer og få det miljømæssige budskab spredt til alle verdens lande i forbindelse med klimatopmødet i december 2009
 
Istedet er der kommet en masse papegøjesnak det sidste årstid om miljø og klima - og når det så kommer til stykket, så er det alligevel planer og idéer til flere, mere og bredere motorveje o.lign. der bliver lagt på bordet
 
Hvad blev der så af prioriteringen af den kollektive trafik (der lige er blevet dyrere) - letbaner og nye baneanlæg og hvad med bustrafikken, der nu er er i frit fald over det meste af landet.
 
Vi må opfordre Folketingets partier til at besinde sig og ikke ligge på maven for en højtråbende, usaglig og miljøfjendtlig vej- og billobby.

Rådet for Bæredygtig Trafik




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.