Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fransk koncern vinder kontrakt om modernisering af 34 metrotog

Mandag 30. januar 2023 kl: 11:42
Af: Redaktionen

Fransk koncern vinder kontrakt om modernisering af 34 metrotog

Den franske Alstom-koncern, der blandt andet er kendt for sine meget hurtige TGV-tog, og som skal levere 100 elektriske Coradia Stream-tog inklusiv 15 års vedligeholdelse ti DSB, har fået en kontrakt med Metroselskabet om modernisering af metro-togene på M1 og M2 i København

Kontrakten, der har en værdi af ca. 30 millioner euro - cirka 223 millioner kroner - omfatter renovering af 34 metrotog, som har været i drift i næsten 20 år i København.  Renoveringen omfatter udskiftning af dele og renovering af interiør, og vil forlænge metrotogenes levetid med 10 år. Opgaven er det første store projekt, som Alstom skal gennemføre for Metroselskabet.


Moderniseringen, der begynder med det samme og strækker sig over en periode på ca. tre år, vil foregå på Alstom's værksteder i Rotterdam-området i Holland. Moderniseringen af togsættene omfatter udskiftning af dele samt indvendig og udvendig renovering. Det vil forbedre ydeevnen for de 34 metrotog og forlænge deres levetid med 10 år, hvilket vil give passagererne i det danske metrosystem en bedre oplevelse. Når moderniseringsprojektet er afsluttet, vil togsættene komme tilbage på Metroselskabets M1 og M2-linier.


- Det er vores første store projekt med Metroselskabet, og vi er glade for at bidrage til at udvide kapaciteten af det første store førerløse metrosystem i drift i København. Selv om dette projekt er det første af sin slags i vores portefølje i Danmark, har vi som markedsleder en stor erfaring fra lignende moderniseringsprojekter i Europa. Vores stærke engagement i den danske sektor for bæredygtig mobilitet er blevet yderligere engageret takket være denne opgave, siger Emmanuel Henry, der er administrerende direktør for Alstom Danmark.
 

- Det bevidste valg om at modernisere de eksisterende tog og udskyde købet af nye tog giver os mulighed for at fortsætte vores mangeårige bestræbelser på at minimere vores miljøpåvirkning og bidrager til at opfylde vores forpligtelse til at levere bæredygtig mobilitet, siger Rebekka Nymark, der er administrerende direktør for Metroselskabet.


- I den forbindelse er vi glade for at kunne annoncere Alstom som vores partner i forbindelse med renoveringsprojektet af tog til Københavns Metro. Med deres ekspertise på området er vi sikre på, at metrosystemet i København vil give passagererne en bedre oplevelse og øge metrotogets ydeevne, når moderniseringsprojektet er afsluttet, siger hun videre.


Metro-togene på linierne M1 og M2 er leveret af italienske Ansaldo
 
  • Alstom's vedligeholdelsesteam servicerer over 35.500 kørende enheder rundt om i verden
  • Alstom er markedsleder inden for modernisering med over en tredjedel af det tilgængelige moderniseringsmarked
  • Koncernen har moderniseret over 40.000 køretøjer rundt om i verden, hvilket har forlænget produkternes levetid, forbedret den energimæssige ydeevne og reduceret udledningerne.
  • Alstom har været til stede i Danmark i 20 år og har blandt andet solgt over 500 regionaltog i landet
  • I Danmark leverer Alstom i øjeblikket ERTMS-signalløsninger til Banedanmark til spor i Østdanmark og til det indbyggede udstyr i hele landet
  • I juni 2021 vandt Alstom den største jernbanekontrakt i Danmarkshistorien om levering af 100 Coradia Stream-tog sammen med 15 års vedligeholdelse




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst