Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Amerikansk militær logistikoperation får Aarhus som knudepunkt

Torsdag 12. januar 2023 kl: 11:10
Af: Redaktionen

I den kommende uge vil amerikanske soldater, materiel og køretøjer ankomme med skib til Aarhus Havn. Det sker, fordi USA for første gang har valgt Aarhus Havn som ny transithavn for værtsnationsstøtte til USA

Det amerikanske fragtskib ARC Independece vil i den kommende uge anløbe Aarhus Havn med omkring 600 enheder militært materiel og køretøjer, der skal videre mod Østeuropa. 


- Det bliver en helt særlig opgave, som vi ikke tidligere har prøvet. Men vores allervigtigste opgave er at stille effektivt infrastruktur til rådighed. Det gælder i dag, i morgen og når USA, som Danmarks nære alliancepartner, ønsker at bruge Aarhus Havn som transithavn i forbindelse med en militær operation. Og det er vi selvfølgelig klar til, siger Thomas Haber Borch, der er havnedirektør i Aarhus.


Den militære logistikoperation på Aarhus Havn er en del af den danske værtsnationsstøtte, som er en integreret del af de opgaver, alle NATO-medlemmer skal kunne gennemføre, og som består i at støtte en planlagt rotation af amerikanske enheder til USA's styrkede tilstedeværelse i Europa.


Operationen understreger, at Aarhus Havn er en central del af den nationale og internationale kritiske infrastruktur. Havnen er placeret tæt på Østersøen og kan håndtere operationer af den her karakter. Vi kan derfor være med til at sikre, at Danmark, som NATO-alliancepartner, kan bistå amerikanerne med en hurtig og effektiv logistikoperation gennem Danmark, siger Thomas Haber Borch.


Dele af Aarhus Havn vil i forbindelse med operationen være lukket ned, og der vil i perioden være amerikanske soldater i området omkring havnen.


Forsvaret gennemfører den amerikanske militære logistikoperation på Aarhus Havn med støtte fra blandt andre Østjyllands Politi, Aarhus Havn, Hjemmeværnet og andre relevante myndigheder.


USA har tidligere sendt materiel gennem Danmark i forbindelse med øvelsesaktivitet i Europa - senest i Esbjerg, hvor 44 amerikanske militærhelikoptere ankom med skib i august sidste år. 


Fakta om Aarhus Havn:
  • Aarhus Havn er en central del af den internationale og nationale kritiske infrastruktur og kategoriseret som en såkaldt EU Coreport
  • Der er omkring 200 virksomheder på Aarhus Havn og samlet skaber aktiviteterne på havnen over 17.000 fuldtidsbeskæftigede i Danmark
  • Aarhus Havn har infrastrukturen til at servicere de største skibe i verden
  • Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn med godsomsætning på over 11 millioner ton (2022)
  • To tredjedele af alt containergods, der kommer til Danmark, sejler ind i Aarhus Havn




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst