Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Emissionsfrie færge vokser på værftet i Tyrkiet

Torsdag 5. januar 2023 kl: 07:59
Af: Redaktionen

Emissionsfrie færge vokser på værftet i Tyrkiet

Rundt omkring i Europa bygger, tester og graver leverandører og samarbejdspartnere på de mange forskellige produkter og løsninger, der skal indgå i færgerederiet Scandlines’ nye zero direct emission færge, PR24, der skal indsættes på rederiets rute over Femern Bælt mellem Puttgarden og Rødby i 2024

Scandlines oplyser her efter årsskiftet, at to-tredjedele af stålpladerne til PR24 er skåret på værftet Cemre i Tyrkiet, og at i øjeblikket færgen består af otte sektioner, der er placeret på beddingen. Der arbejdes på yderligere 16 sektioner.


I tæt samarbejde med Scandlines’ site-team er værftet i gang med at udvikle en 3D-model af færgen, så man digitalt kan bevæge sig rundt på færgen og samtidig sikre, at arbejdstegninger og 3D-model opdateres sideløbende med byggeriet med korrekte og korrigerede informationer. De tre medarbejdere i Scandlines’ site-team på værftet i Tyrkiet har netop været på besøg hos Scandlines i Rødby og også været ude at sejle med rederiets færger på både Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock.


Den schweiziske batteriproducent, Leclanché, er i gang med at producere den rekordstore batteripakke, der med en kapacitet på 10 MWh bliver den hidtil største litium-ion-batteri-installation på en færge.


Når færgen indsættes på Femern Bælt i 2024, kan den oplades på 17 minutter i Rødby - med grøn strøm. I 2019 investerede Scandlines i et 50 kV/25 MW strømkabel til Færgevej i Rødbyhavn. Kablet forlænges i foråret med cirka 1,2 kilometer til den nye transformerstation mellem leje 2 og 3 i Rødbyhavn. Arbejdet forventes afsluttet i løbet af sommeren.


Med en overfartstid på 70 minutter er færgen emissionsfri. Den kan også fungere som hybridfærge, som kendes fra Scandlines' ruter mellem Danmark og Tyskland. Som hybridfærge er overfartstiden 45 minutter.


PR24 får tre GenSets, som er en kombination af en dieselmotor og en generator til strømproduktion. De seneste uger har Rolls Royce i Tyskland og datterselskabet mtu i Holland gennemført en række Factory Acceptance Test (FAT) - testkørsler på de tre GenSets ved forskellige belastninger for at sikre, at de lever op til specifikationerne. Rolls Royce har desuden foretaget vibrationsmålinger på relevante positioner og registeret meget lave værdier, der ligger på et yderst tilfredsstillende niveau.


På havnen i Rødby og Puttgarden er bygge- og anlægsvirksomhederne gået i gang med at ombygge henholdsvis leje 3 og leje 1 med en stærkere rampe, så PR24 også kan få lastbiler på øverste vogndæk. De nye ramper bliver installeret næste efterår.


Data for emissionsfri Scandlines-fragtfærge til ruten Rødby-Puttgarden:
  • Længde: 147,4 meter
  • Bredde: 25,4 meter
  • Design dybgang: 5,30 meter
  • Lastkapacitet: 66 fragtenheder (cirka 1.200 banemeter)
  • Maksimalt antal passagerer: 140
  • Servicefart: 16/10 knob
  • Batterisystem: 10 MWh
  • Opladning i havn (Rødby): 17 minutter
  • Investering: 80 millioner euro




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- DM for lærlinge bliver det hidtil største
- Uddannelsesorganisation får endnu en el-lastbil i flåden
- To nye tre-akslede trailere med walking floor er gået til Mors
- Der er behov for styrket samarbejde
- Fint med nye grønne penge, men nej til mere bureaukrati
- Fornuftig kompensation for belastende dieselafgift
- Fire-akslet gardintrailer skal køre for leverandør af flydende gasser
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- SVM-Regeringen skruer op for støtten til grøn omstilling af tung vejtransport
- Ny pulje får flere grønne lastbiler på vejene
- Transportorganisation genvalgte bestyrelsesmedlemmer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst