Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Togproducent vil vise jernbanetransportens afgørende rolle i den globale grønne omstilling

Torsdag 27. oktober 2022 kl: 11:41
Af: Redaktionen

Den franske Alstom-koncern, der blandt andet er kendt for sine hurtige TGV-tog, letbanetog og signalsystemer til jernbaner, vil ved det kommende COP27-klimatopmøde i FN-regi vise, at jernbanetransport har en afgørende rolle at spille, når det gælder omstilling at transportområdet til en mere bæredygtig drift

Alstom peger på, at da koncernen er en global virksomhed inden for intelligent og bæredygtig mobilitet, er man forpligtet til at håndtere de udfordringer, som samfundet står over for i dag - fra global opvarmning til stigende urbanisering. Derfor vil Alstom på FN's 27. klimakonference, der afholdes i dagene 6. til 18. november i Sharm El Sheikh i Egypten, vise, hvordan der i dag eksisterer muligheder for at kunne omstille transportsektoren og skabe fremtidens grønne transportløsninger. 


En bæredygtig omstilling af transportsektoren
Alstom vil sætte fokus på den afgørende rolle, som offentlig transport, specifikt jernbanetransporten, kommer til at spille i alle landes grønne omstilling. Desuden vil Alstom i samarbejde med Ernst &Young (EY) udgive et positionspapir for at bidrage til diskussionerne på COP27 om, hvordan jernbanetransport i byerne er afgørende for, at eksempelvis Afrika kan imødekomme dets bæredygtighedsbehov, og demonstrere miljømæssige, sociale og økonomiske fordele for Afrikas voksende byer.

 
- Den grønne omstilling af transportsektoren bliver mulig gennem massive investeringer i jernbanetransport. Desuden bidrager de til mange andre aspekter, der er afgørende for bæredygtig udvikling, såsom lige adgang til transport, sociale fremskridt og økonomisk udvikling. Transport tegner sig for mere end en fjerdedel af det globale energiforbrug, og er en af de menneskelige aktiviteter, der fortsat får C02-udledningerne til at stige, siger Cecile Texier, der er Vice President Sustainability & CSR hos Alstom.


- På COP27 vil Alstom vise sin forpligtelse til Net Zero-mobilitet. Det gør Alstom ved at udvikle innovative, bæredygtige løsninger med et lavere CO2-aftryk, samtidig med at vi aktivt bidrager til offentlige debatter om bæredygtige udviklingspolitikker,  siger hun videre.


Alstom's mission er at understøtte kunderne i omstillingen til bæredygtige transportsystemer ved at designe og levere innovative og miljøvenlige løsninger bl.a. gennem et stærkt R&D-program.
 
Udover at have både batteri- og brinttog i aktiv passagerdrift tilbyder Alstom hele spektret af grønne drivkraftsløsninger og intern brændselscelleteknologi.


Alstom har arbejdet med lavemissionsteknologi i over 20 år og har deltaget i FN's klimakonferencer side COP21 i Paris.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst