Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn får tank-anlæg med brint

Onsdag 15. juni 2022 kl: 09:20
Af: Redaktionen

Inden længe kan chauffører i biler med drivliner baseret på brint-teknologi tanke energi på havnen i Aarhus. I dag kører der flere brint-elektriske biler i Aarhus Kommune - nogle er kommunens, mens andre er taxier. Inden for de næste par år vil flere lastbilproducenter også have brint-elektriske lastbiler på programmet - og til levering

Den nye brint-tankstation bliver placeret på Østhavnsvej og er resultatet af en ny aftale mellem med Everfuel og Aarhus Havn.


Aarhus Havns vision er at blive den mest bæredygtige havn i Østersøområdet. Derfor skal havnen understøtte bæredygtig mobilitet både til havs og til lands. Hos havnen mener man, at brint vil komme ti at spille en vigtig rolle som et af fremtidens brændstoffer. Ved at tilbyde en brintstation i et vigtigt logistikknudepunkt, kan havnen med brinttankstationen hjælpe med at skabe de nødvendige incitamenter for, at lastbiloperatørerne vil satse på brændselscellebiler.


Lige nu kører der et begrænset brintbiler på de danske veje. Men brint er et alternativ til el fra nettet og attraktiv for den tunge transport, som med brint som energibærer til et brint-elektrisk system frem for el fra nettet til et batteri-elektrisk system kan få en større rækkevidde og hurtigere optankning.


For en del år side etablerede energiselskabet OK et brinttankanlæg i Aarhus' vestlige del i forbindelse med det almindelige tankanlæg, som eksempelvis bliver benyttet af lastbiler, der levere gods til transportcenteret og andre virksomheder i området.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst