Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
RAPPORT FRA ARBEJDSTILSYNET:

Brancher, der transporterer gods på vejene, har mange arbejdsulykker

Torsdag 27. januar 2022 kl: 11:39
Af: Redaktionen

Ansatte, der arbejder med at transportere gods på vejene, som for eksempel i postvirksomheder, har en høj forekomst af arbejdsulykker. Det viser tal fra Arbejdstilsynet, som skriver, at medarbejderne hyppigt kommer til skade ved at falde eller snuble - eksempelvis ud ad førerhuset

Arbejdstilsynet har lavet en gennemgang af anmeldte arbejdsulykker i brancher, der transporterer gods på vejene. Tallene, der dækker over perioden 2015-2020, viser her, at der er en høj forekomst af arbejdsulykker i brancher som for eksempel "Vejgodstransport" og "Posttjenester omfattet af forsyningspligten".


I den sidstenævnte branche var der i gennemsnit årligt 518 anmeldte arbejdsulykker pr. 10.000 beskæftigede. Dermed er ulykkes-incidensen i branchen mere end tre gange højere end gennemsnittet for alle brancher. Også i branchen Vejgodstransport sker der mange ulykker, og branchen er en af de brancher med flest dødsulykker.


Medarbejderne i brancher, der transporterer gods på vejene, kommer hyppigst til skade ved at falde eller snuble - eksempelvis ud ad førerhuset, på trapper, på scooter eller cykel. Mange af ulykkerne sker også ved akut fysisk overbelastning af kroppen - eksempelvis ved tunge løft.


Arbejdstilsynet gennemfører i øjeblikket en særlig tilsynsindsats i vejgodstransportbranchen inklusiv branchen "Andre post- og kurértjenester". Indsatsen videreføres som uanmeldte aktioner i 2022. 


Interesserede kan se tal og fakta om ulykker inden for transport af gods på veje - her:


Interesserede kan se mere i om indsatsen for at forebygge arbejdsulykker og forbedre ergonomiske forhold i vejgodsbranchen i 2020/2021 her:










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst