Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Samarbejde om bæredygtig fremgang havner i Nordvestvendsyssel

Mandag 5. juli 2021 kl: 10:37
Af: Redaktionen

Hirtshals Havn og den norske energivirksomhed Gen2 Energy har aftalt at samarbejde om at udvikle Hirtshals Havn til et center for brint produceret ved hjælp bæredygtigt produceret elektricitet. Dermed tager Hirtshals Havn på det nordvestlige hjørne af Vendsyssel et stort skridt på vejen mod en mere bæredygtig fremtid


Aftale mellem Gen2 Energy og Hirtshals Havn baner vejen for, at havnen kan blive et strategisk brohoved for det norske selskabs logistikaktiviteter på det europæiske fastland. Samtidig giver det mulighed for, at Hirtshals Havn kan udvikle sig til en brinthub for produktion, distribution og bunkring af brint til blandt andet skibe og den maritime sektor i de kommende år.


- Vi er stolte over, at Gen2 Energy har udvalgt Hirtshals Havn som center for deres transport- og logistikaktiviteter af grøn brint, og det vil uden tvivl booste vores position som en vigtig spiller inden for grøn havneudvikling, siger Steen Harding Hintze, der er udviklingsdirektør for Hirtshals Havn's grønne udviklingsselskab, som bliver lanceret 20. september.


- Samtidig giver det vores eksisterende kunder nye, grønne muligheder og åbner døre for tiltrækningen af nye virksomheder - især inden for det grønne segment, siger han videre.


Strategisk center for aktiviteter
Brintproduktionen på Hirtshals Havn vil blive baseret på elproduktionen fra de nuværende vindmøller på havnen samt de fremtidige møller, der vil blive opstillet på den nye havneudvidelse, som forventes at stå færdig i 2026.


- Hirtshals Havn har en ideel placering og repræsenterer en stor mulighed for, at Gen2 Energy kan komme ind på det danske marked for vindenergi og få adgang til vedvarende energi til produktionen af grøn brint, siger Jonas Meyer, der er administrerende direktør i Gen2 Energy.


- Hirtshals Havn har potentialet til at blive et vigtigt strategisk center for Gen2 Energys aktiviteter og samtidig koble produktionen af grøn brint i Danmark og Norge sammen med et stærkt og lovende marked i den nordvestlige del af Europa, siger han videre.


I forbindelse med Hirtshals Havns nye havneudvidelse forventes det, at der vil blive etableret en terminal for modtagelse af brint fra Norge, som skal videredistribuere brint til virksomheder på Hirtshals Havn og til markederne i Europa. Gen2 Energys indtræden på det europæiske marked via Hirtshals vil være med til at styrke forsyningskæden af brint til slutbrugerne.


Store potentialer for fremtiden
Foruden de ovennævnte muligheder på brintområdet, ser Hirtshals Havn også store afledte potentialer ved samarbejdet med Gen2 Energy. 


- I forbindelse med produktionen af brint fra vindmøllerne bliver der frigivet ilt fra elektrolyseprocessen, som blandt andet kan understøtte udviklingen af landbaseret fiskeopdræt på Hirtshals Havn. Dette er blot en af de mange udviklingsmuligheder, som Hirtshals Havn kan forfølge, siger Steen Harding Hintze fra Hirtshals Havn.


Om Gen2 Energy:
  • Gen2 Energy er en norsk virksomhed, som arbejder med at udvikle, bygge, eje og drive en integreret værdikæde af brint produceret på en bæredygtig måde
  • Virksomheden sigter mod at have flere store produktionsfaciliteter til brint i Norge og Nordeuropa samt et distributionsnet, der sikrer rettidig levering til kunderne
  • Gen2 Energy tilstræber desuden at anvende brændstof med lav/nul-emission i hele sit distributionssystem




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst