Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transportkoncern sætter rekord i sit nordiske datterselskab

Mandag 14. juni 2021 kl: 13:51
Af: Redaktionen

Den tysk-baserede transportkoncern Dachser's nordiske selskab nåede med en omsætning på 1.279 millioner kroner og et resultat før skat på 69,0 millioner kroner et rekordresultat for 2020. Resultatet er en stigning på godt 30 procent i forhold til 2019. Dermed fortsætter fremgangen for Dachser Nordic på trods af corona-situationen, der prægede det meste af 2020

- De flotte resultater for 2020 bærer præg af, at vi har holdt vores løfte om at være en stabil logistikpartner for vores kunder under hele coronakrisen, siger René Sidor, der er Managing Director for Dachser Nordic. 


- Vi følger vores fastlagte strategi og styrker fortsat vores markedsposition inden for vores kerneforretning, og dermed er vi endnu et skridt tættere på at realisere vores mål om at være den foretrukne stykgodspartner i Norden, siger han videre.


Årsregnskaberne for 2020 viser generelt et øget resultat før skat for alle tre selskaber i Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS og Dachser Sweden AB. 


Dachser Denmark's aktiviteter for både European Logistics og Air & Sea Logistics har udviklet sig positivt på trods af et lille fald i omsætningen, hvilket skyldes et lavere omkostningsgrundlag og en forbedret effektivitet. Overordnet set har Dachsers forretningsområde for sø- og luftfragt draget fordel af at have sin egenkontrollerede charter luftfragtkapacitet i 2020, og de favorable fragtrater for interkontinentale transporter har også bidraget til resultatet. Begge divisioner i Dachser Sweden har kunnet fortsætte den positive kurve både med hensyn til omsætning og resultat. Største fremgang i de tre landen var fremgangen for det norske datterselskab for European Logistics, der igen præsterede en markant stigning både i omsætning og resultat. Resultatet før skat øgede med godt 70 procent fra 23,1 millioner norske kroner i 2019 til godt 39,3 millioner norske kroner i 2020.


- Vi fortsætter den positive udvikling i Danmark, Norge og Sverige, som vi har oplevet de seneste år, siger René Sidor og fortsætter:


- Vi har været fuldt operationsdygtige i hele vores europæiske netværk, og vi har fortsat kunnet køre med vores daglige linjebiler fra Skandinavien til hele Europa. Dette har kun kunnet lade sig gøre i kraft af vores tætte dialog med vores samarbejdspartnere, som har udvist en imponerende fleksibilitet i forhold til det volatile marked.


René Sidor peger derudover på, at den nordiske organisation har været i stand til at disponere volumenerne på en intelligent måde i Dachser's europæiske stykgodsnetværk. Dermed har Dachser kunnet leve op til egne krav til kvalitet, service og ikke mindst transittider på trods af et ustabilt marked i en verdensomspændende krise. 


Ifølge René Sidor skyldes de positive resultater for Dachser Nordic blandt andet en kombination af flere faktorer.


- Krisestyring i forhold til eksterne kriser er ikke et nyt begreb i Dachser-regi, hvilket er en af grundene til, at vi har kunnet præstere så gode nordiske resultater på trods af den svækkede globale økonomi, siger René Sidor. 


- For det første har vi haft et solidt grundlag at bygge videre på i kraft af stærke 2019-resultater for alle tre selskaber. For det andet har vi oplevet en imponerende omstillingsparathed og fleksibilitet i vores netværk, som understreger, at netop vores stykgodsnetværk er en af vores største markedsfordele - også i Skandinavien. Og for det tredje har mange kunder bekræftet deres serviceaftaler med Dachser som et positivt svar på vores loyalitet under krisen.


Alligevel oplever man en ændring i kundernes krav til logistikken hos den nordiske logistikkoncern.


- Vi følger vores kunders forsyningskæder og tager højde for eventuelle ændringer i deres behov. Blandt andet oplever vi nye krav til mere miljøvenlig transport. Det imødekommer vi ved at arbejde med dette på et nordisk niveau og stille krav til vores samarbejdspartnere om euronormer og CO2-reduktion. Vi har allerede et samarbejde med Oslo Kommune omkring City Distribution, og Københavns Kommune har ligeledes opsat klimamål, som vi ønsker at bidrage til at nå, understreger René Sidor.


Dachser's nordiske direktør ser optimistisk på et år, der indtil videre har båret præg af vaccineudrulning som et lys for enden af pandemien og en yderligere stabilisering af godsmængderne.


Nøgletal: Dachser Nordic

2020

2019

2018

2017

2016

Nettoomsætning (mio. kr.)

1.279

1.287

1.205

1.083

1.070

Resultat før skat (mio. kr.)

69,0

52,5

47,4

32,0

35,5

Medarbejderantal

477

475

455

433

425

EBIT-margin

5,6

4,2

4,2

3,2

3,7

Sendinger

2.236.991

2.094.510

2.051.983

2.064.349

2.063.852

Tonnage

799.024

815.589

790.961

725.226

730.893



Dachser-koncernens samlede vækst
I 2020 genererede Dachser's ca. 30.800 medarbejdere fordelt på 387 filialer over hele verden en samlet nettoomsætning på 5,6 milliarder euro. I årets løb håndterede logistikudbyderen i alt 78,6 millioner forsendelser med en samlet vægt på 39,8 millioner ton. Dachser er repræsenteret med egne datterselskaber i 42 lande.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst