Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation vil have skærpet straffen for tyveri af dieselolie

Torsdag 15. april 2021 kl: 08:00
Af: Redaktionen

Straffen for at stjæle diesel fra lastbiler skal hæves markant. Det mener transportorganisationen ITD, som peger på, at det ikke er effektivt nok, at præsentere dieseltyvene for en bøde, da det ikke forhindrer dem i at køre af sted og gentage forbrydelsen. Ifølge ITD's vurdering sker dieseltyverierne typisk ved, at dieseltyven tapper dieselolie fra den ene lastbils tank over en en tank på en anden lastbil, som tyven råder over

- Lastbiler kører rundt med diesel for et meget stort beløb, og det kan få svage sjæle til at blive fristet mere, end godt er. Sådan som strafniveauet er i Danmark, kan det også ske med begrænset risiko, for det er sjældent, at tyveriet straffes med mere end bøde på et par tusinde kroner, og det afskrækker ikke i tilstrækkelig grad, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


ITD oplyser, at der hvert år bliver registreret over 900 tilfælde med tyveri af diesel. 


- Det skal vi have gjort noget ved. Derfor skal politiet have mere effektive værktøjer herunder straksbøder af en betydelig størrelse og eventuelt tilbageholdelse af tyvens eget køretøj, siger Carina Christensen.


ITD vil nu rejse sagen over for politiet og høre, hvilke værktøjer politiet mener, der skal i brug for at sikre effektiv håndhævelse for derefter at kontakte politikere og præsentere forslag for strafskærpelse.


En lastbil har som regel en brændstoftank, der kan rumme 400 liter eller mere. Det gælder eksempelvis den Scania R 590, som vi her på transportnyhederne.dk testede før påske. Med fyldt tank repræsenterer dieselolien en værdi på 4.236 inklusiv moms med onsdagens listepris på 10,59 kroner pr. liter hos energiselskabet OK.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst