Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Hver fjerde transportvirksomhed vil øge antallet af lærlinge

Tirsdag 13. april 2021 kl: 13:13
Af: Redaktionen

Interessen blandt transportvirksomhederne for at ansætte lærlinge stiger. En undersøgelse, som arbejdsgiverorganisationen ATL har gennemført blandt sine medlemmer, viser, at 32 procent forventer at ansætte en eller flere lærlinge i løbet af 2021, mens hver fjerde virksomhed vil øge antallet af lærlinge

Omvendt er der omkring 60 procent af transportvirksomhederne, der ikke har lærlinge ansat. Det kan der være en lang række forklaringer på. Det kan skyldes virksomhedens størrelse, at det er svært ved at finde egnede kandidater, eller at virksomheden ikke har tradition for at ansætte lærlinge.


- Det er altid svært at tage det første skridt. Men det ser ud til, at flere virksomheder er villige til at forsøge sig med lærlinge, fordi det er så svært at skaffe uddannede chauffører, siger Lars William Wesch, der er direktør i ATL.


Blandt virksomhederne med lærlinge er der tilsyneladende en stor interesse for at fortsætte med at uddanne unge til jobbet som chauffør. Alene i år venter 32 procent af virksomhederne at ansætte en eller flere lærlinge. Og hver fjerde virksomhed planlægger at øge antallet af lærlinge.


- Det er en rigtig god udvikling. I de senere år har vi fået flere unge til at interessere sig for jobbet som chauffør. Nu skal vi tilbyde dem en læreplads, så vi kan få flere ind i branchen. Det er tiltrængt, siger Lars William Wesch.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst