Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Erhvervsorganisation opfordrer politikerne til at huske vejene

Mandag 1. marts 2021 kl: 20:00
Af: Redaktionen

Politiske forhandlinger om infrastrukturen i Danmark ventes at gå i gang i løbet af de næste måneder. Udsigten til politiske forhandlinger har udløst og ventes at udløse flere forslag fra forskellige interesseorganisationer. I en anden artikel her på transportnyhederne.dk omtaler vi et udslip fra Dansk PersonTransport. I denne artikel kan vi omtale et udspil fra interesseorganisationen Dansk Erhverv, der har tidligere konservative erhvervsminister Brian Mikkelsen som direktør

Dansk Erhverv mener, at det er helt afgørende, at det danske vejnet får et markant løft. Men udbygningen af vejnettet kan ikke stå alene. Transport har stor betydning for den grønne omstilling, så det er vigtigt, at der også afsættes midler til de grønne og teknologiske løsninger, som skal sikre, at dansk infrastruktur er fremtidssikret og i absolut topklasse.

 
- Trafikmængden på vejene vokser, og samtidig er vi i gang med en kæmpe grøn omstilling af samfundet. Vi bliver nødt til allerede nu at investere i de grønne løsninger og den teknologi, som kan give os den grønneste og smarteste infrastruktur, der gearer os til fremtidens mobilitet og transportformer. Der går for eksempel ikke mange år, før førerløse biler på vejene er realistisk, og det skal vi kunne udnytte, siger Brian Mikkelsen, der peger på, at det også er vigtigt, at fremtidens infrastruktur forholder sig til luftfarten. 


- Vi rejser både i erhvervsmæssig og privat regi stadig mere med fly - på forretningsrejser og ferie. Dansk Erhverv mener, det er vigtigt, at man i den kommende infrastrukturplan har blik for fremtidens luftfart. Dansk Erhverv betegner luftfart som en af fremtidens grønne transportformer, men det kræver investeringer og forskning. 


- Lufthavnene er kritisk infrastruktur, der kræver investeringer både i luften og på jorden. Det handler om udvikling af brændstoffer og lufthavnenes indretning så de bliver klar til at understøtte fremtidens udfordringer, siger Brian Mikkelsen.

 
Vigtigt at få investeret i hele Danmark
Dansk Erhverv mener også, at man skal huske at tænke alle dele af landet ind i en ny infrastrukturplan, for ellers risikerer man at afvikle frem for at skabe vækst og arbejdspladser.
 

- Med vores katalog af forslag til infrastrukturen kan vi skabe nogle endnu bedre forudsætninger for et fortsat stærkt og konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv. Det er danske virksomheder, der tjener pengene hjem til vores samfund. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne, kan transportere deres varer nemt og effektivt rundt i Danmark og ud i verden og medarbejdere kan komme hurtigt på arbejde. Og de ligger ofte uden for de store byer. Så det er vigtigt at prioritere infrastrukturen alle steder i landet, siger Brian Mikkelsen.   


Interesserede kan se Dansk Erhvervs udspil her:


Dansk Erhverv repræsenterer omkring 18.000 virksomheder og over 100 brancheforeninger - blandt andet vognmandsorganisationen DTL og organisationen Danske Speditører.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst