Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tyske lokomotiver får nyt signal-udstyr

Tirsdag 26. januar 2021 kl: 13:40
Af: Redaktionen

Tyske lokomotiver får nyt signal-udstyr

Den fransk-baserede Alstom-koncern installerer den seneste ETCS-standard på 13 lokomotiver til godstrafik mellem Tyskland, Danmark og Sverige. De 13 lokomotiver tilhører DB Cargo og bliver udstyret med den nyeste ETCS-signalteknologistandard (ETCS Baseline 3 Release 2) til den transeuropæiske godstrafik mellem Tyskland, Danmark og Sverige

- Vi er glade for at yde et væsentligt bidrag til digitaliseringen af den transeuropæiske godstransport ved at ombygge lokomotiverne, siger Frederic Rybicki, der er administrerende direktør i Alstom Digital Mobility Germany & Austria. 


- Godstransport på jernbanen spiller en afgørende rolle i  moderne mobilitet  - det er her, vores digitale løsninger kommer perfekt ind i det, sige han videre.


Ved at udruste de 13 EG 3100-lokomotiver med ETCS udstyr, vil DB Cargo få mulighed for at tilbyde klimavenlig transportservice på tværs af landegrænser.


EG3100-seriens elektriske lokomotiver vil blive udstyret med  Alstoms Atlas ETCS Baseline 3 Release 2-løsning. Den passer med de seneste europæiske standarder for interoperabilitet mellem jernbaner og gør det muligt for togene at køre problemfrit, sikkert og pålideligt på ruter på tværs af landegrænser.


Som en del af ordren vil de eksisterende tyske og danske systemer blive opgraderet til at kommunikere med ETCS-systemet. Desuden vil det svenske system blive integreret som software i den nye ETCS-hardware. Første certificering, der kører med en eftermonteret prototype, er planlagt til udgangen af 2022 og vil blive fulgt op af den gradvise eftermontering og godkendelse af de resterende godslokomotiver.


ETCS giver betydelige fordele med hensyn til vedligeholdelsesomkostninger, sikkerhed, pålidelighed, punktlighed og trafikkapacitet. Alstom er den første virksomhed i verden, der er fuldt certificeret til de nyeste ETCS-standarder. Den seneste softwareudvikling sikrer interoperabilitet med Baseline 3 Release 2 for hele jernbanesystemet.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst