Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Forbuddet mod kørsel med trailere på lommevogne i hele landet gælder i 14 dage

Mandag 25. januar 2021 kl: 19:20
Af: Jesper Christensen

Det landsdækkende forbud mod al kørsel med trailere på lommevogne, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen indførte i sidst uge med virkning 23. januar klokken 08.00, og som vi tidligere har omtalt her på transportnyhederne.dk, gælder indtil videre, dog højst 14 dage

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udstedte på baggrund af en safety alert fra Havarikommissionen det landsdækkende forbud mod al kørsel med trailere på lommevogne i hele landet. Baggrunden var en hændelse, hvor en lastbiltrailer sad løs på en lommevogn, der var på vej over lavbroen over Storebælt.


Forbuddet er landsdækkende og gælder al transport af alle typer af trailere på såkaldte lommevogne uanset type af skammel/saddel på lommevognen. 


Forbuddet vil i første omgang gælde i 14 dage, eller indtil styrelsen modtager oplysninger, som gør at forbuddet kan hæves.


Forbuddet lyder:


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen


22. januar 2021


Til alle jernbanevirksomheder, der transporterer gods i Danmark, og Banedanmark




Forbud mod transport af trailere på lommevogne på hele det danske jernbanenet


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen nedlægger et foreløbigt forbud mod transport af trailere på lommevogne på alle jernbanestrækninger i Danmark.

Forbuddet, der træder i kraft lørdag den 23. januar kl. 08:00, gælder for transport i hele landet af alle typer af trailere på lommevogne uan- set type af skammel/saddel på lommevognen.

Forbuddet gælder indtil videre, dog højst 14 dage fra ikrafttræden.

Baggrunden for det midlertidige forbud er, at Trafik-, Bygge- og Bolig- styrelsen har modtaget underretning fra Havarikommissionen om, at denne i eftermiddag har registreret en advarsel (safety alert) i ERAs (Den Europæiske Unions Jernbaneagentur) ”Safety Informations Sy- stem (SIS)”. I medfør af advarslen er der rejst tvivl, om hvorvidt der ved transport af trailere på lommevogne er tilstrækkelige sikkerheds- mæssige barrierer til, at disse kan anvendes uden yderligere restriktioner.

På den baggrund vurderer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ud fra et forsigtighedsprincip, at det ikke kan udelukkes, at der kan være en sikkerhedsrisiko ved kørsel med trailere på lommevogne.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen finder det derfor nødvendigt at ud- stede et forbud indtil videre mod transport af alle typer af trailere på lommevogne på hele det danske jernbanenet.

Det findes nødvendigt at opretholde forbuddet, indtil styrelsen har modtaget oplysninger, der kan indikere, at der ikke er risiko for jern- banesikkerheden ved transport af trailere på lommevogne.

Forbuddet, der erstatter forbuddet af 14. januar 2021 mod transport af trailere på lommevogne over Storebælt, er udstedt med hjemmel i paragraf 75 i jernbaneloven (lov nr. 686 af 27. maj 2015 med senere ændringer).


Med venlig hilsen


Christian Vesterager, Kontorchef





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst