Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny bulkterminal i Sydvestjylland blev taget i brug med en last grus

Tirsdag 27. oktober 2020 kl: 12:39
Af: Redaktionen

Ny bulkterminal i Sydvestjylland blev taget i brug med en last grus

Fredag aften i sidste uge lagde det 129 meter lange og 20 meter brede skib »Tertnes« til kaj i Esbjerg Havns bye bulkterminal, hvorefter losningen af 10.200 ton grus fra Jelsa Norge gik i gang. Tertnes’ anløb var det første i den nye terminal i Esbjerg. Forventningen er, at terminalen kommer til at skaffe mere forretning til havnen

Blue Water Shipping, der er skibsagent for M/S Tertnes, stod bag losningen, og gruset skal efter et ophold i den nye bulkterminal  videre til entreprenørvirksomheden NCC. 


Den nye bulkterminal skal bruges til laster af for eksempel sand, sten, grus og granit og består af fire ’rum’ med en samlet kapacitet på cirka 17.000 kubikmeter.


- Bulkterminalen var det perfekte sted til at losse gruset fra M/S Tertnes, da lasten bestod af fire forskellige fraktioner, siger Søren Stougaard, der er skibsmægler i Blue Water Shipping. 


Stema Shippings skibe »Tertnes«, der er bygget i 1985, er et specialskib med egen lossearm, hvilket øger lossekapaciteten betydeligt i forhold til losning med en mobil grab. Efter losningen i Esbjerg satte skibet, der sejler under Bahama-flag, kursen nordpå. Tirsdag ved middagstid befandt det sig ud for Norges kyst i nærheden af Rørvik.


Mulighed for mere forretning 
Søren Stougaard fra Blue Water Shipping håber på, at flere firmaer får øjnene op for Esbjerg Havn, der med den nye bulkterminal kan tage imod større mængder bulk. 


- Jeg håber og tror, at både eksisterende og nye kunder vil benytte sig af den nye terminal, så det kommer til at betyde en øget mængde i både import og eksport. Det tror jeg på fordi, man kan losse og laste større mængder, og fordi der er mulighed for, at godset kan opbevares i længere tid. Normalt skal man losse direkte på et kajområde, hvor godset hurtigt skal fjernes igen, siger Søren Stougaard. 


Mere forretning på havnen var også ønsket fra Esbjerg Havn, da de etablerede bulkterminalen for en lille måned siden. 


- Vi har altid haft bulk på havnen, men nu udvider vi mulighederne ved at facilitere det på en struktureret måde med bulkterminalen. Vi er overbeviste om, at det også betyder mere forretning til havnen, og det var godt at se, at M/S Tertnes fik indviet bulkterminalen, og dermed tog første skridt i den retning, siger Dennis Jul Pedersen, der er havnedirektør på Esbjerg Havn. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst