Kong Frederik X indvier Hovedstadens nye Metrostationer

Fredag 26. april 2024 kl: 13:54
Af: Redaktionen

Forlængelsen af metrolinjen M4 til Sydhavn og Valby åbner lørdag 22. juni. Det markeres med en stor gadefest og en åbningsceremoni på Mozarts Plads, hvor Kong Frederik X deltager og officielt erklærer forlængelsen af M4 med fem nye stationer åben for passagerer

- Det er altid en historisk dag, når nye metrostationer åbner. Vi er derfor meget glade for, at Kongehuset har givet tilsagn om, at Hans Majestæt Kongen vil deltage i åbningen af M4 til Sydhavn og Valby. Med mere metro sikrer vi ikke blot et stærkere og mere effektivt trafiknet i hovedstaden, vi skaber også nye, hurtige forbindelser fra København til resten af regionen og landet, siger Erik Skotting, der er direktør i Metroselskabet.


Når de fem nye stationer på M4 åbner, vil det nye trafikale knudepunkt, København Syd - tidligere Ny Ellebjerg - gøre det let for passagererne at skifte mellem metro, bus, regional- og S-tog. Med forlængelsen af M4 til Sydhavn og Valby vil passagerne få flere nye forbindelser ind og ud af byen, til resten af landet og på længere sigt ud i Europa.


Godkendelse til at køre med passagerer
Før M4-forlængelsen kan åbne og tages i brug, skal den endelige myndighedsgodkendelse på plads, hvor der gives tilladelse til at køre med passagerer. Tilladelsen gives, når myndighederne vurderer, at grundlaget er godt nok til en sikkerhedsgodkendelse, og sikkerhedsgodkendelsen ventes derfor først at blive opnået kort tid før åbningsdatoen.


- Der er fortsat en række vigtige leverancer og milepæle, der skal nås, før vi åbner - herunder godkendelse fra Trafikstyrelsen til at køre med passagerer. I de kommende måneder vil vi derfor have fuldt fokus på at få alle tests og dokumentationer på plads, så vi kan få den endelige godkendelse til at køre med passagerer, påpeger Erik Skotting.


Metrolinjerne M3 og M4 vil skulle lukke ned i cirka ét døgn - og forventeligt i en weekend. Lukningen sker cirka en måned før åbningen i forbindelse med den såkaldte Trial Run fase, hvor systemet justeres for eventuelle fejl, og drifts- og vedligeholdelsespersonalet opbygger rutine med det nye system og de mange procedurer. 


Mindre forstyrrelser i tiden omkring åbningen
Uanset hvor godt prøvedriften forløber inden åbningen af M4 til Sydhavn og Valby, peger Metroselskabet på, at der kan forventes uregelmæssigheder både før og efter åbningen, når passagerne tager den nye metrolinje i brug.


- Det er helt naturligt, at der vil forekomme mindre forstyrrelser i driften - både, når der testkøres frem mod åbningen, og når systemet møder passagererne i den første tid. Sammen med vores driftsoperatør har vi fuldt fokus på at forebygge og begrænse mulige gener for passagererne og løse de problemer, der måtte opstå, forklarer Erik Skotting.


Når forlængelsen af M4 åbner, kan passagererne rejse direkte mellem Orientkaj i Nordhavn og København Syd i Valby. Undervejs kan man skifte til M3 Cityringen på seks stationer og til linjerne M1 og M2 på Kongens Nytorv. Derudover bliver det muligt at skifte mellem både S-tog og regionaltog på København Syd, København H og Østerport samt S-tog på Nordhavn.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.