Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Mandag 22. april 2024 kl: 18:00
Af: Redaktionen

I august 2023 begyndte etableringen af et joint venture mellem Dachser og Fercam i Italien. Torssdag 28. marts erhvervede Dachser 80 procent af aktierne i joint venture-selskabet Dachser & Fercam Italia. Dermed fuldendte den sydtyske transport- og logistik-koncern overtagelsen af majoriteten i Fercam's stykgods- og kontraktlogistikdivisioner

Efter EU-Kommissionens gennemgang og godkendelse i henhold til konkurrencelovgivningen i november 2023 begyndte Fercam arbejdet med at udskille to af sine divisioner - Distribution og Logistics med knap 1.000 medarbejdere fordelt på 43 afdelinger i Italien - fra resten af virksomheden med henblik på at etablere en uafhængig organisation for stykgods- og kontraktlogistikoperationer i Italien. 


Joint venture-selskabet, som er kendt under navnet Dachser & Fercam Italia, påbegyndte sine aktiviteter i begyndelsen af året. Efter en overgangsperiode indtrådte Dachser i virksomheden torsdag 28. marts, og købet blev gennemført.


Udover 20 procent af aktierne i joint venture-selskabet beholder Fercam S.p.A. hele ejerskabet i divisionerne Fercam Transport (national og international vej- og jernbanetransport), Fercam Air & Ocean og Fercam Special Services (kunst, messer og events, bortskaffelse og flytning samt arkiv- og dokumenthåndtering), herunder alle internationale datterselskaber.


Integrationen i Dachsers netværk går i gang
Dachser og Fercam kan se tilbage på 20 års partnerskab. I den periode har den familieejede italienske virksomhed med base i Sydtyrol distribueret stykgodsforsendelser med industri- og forbrugsvarer fra Dachsers europæiske netværk i Italien og overladt tilsvarende forsendelser fra Italien til det europæiske netværk. Den fulde integration i Dachsers systemer og processer kan nu gå i gang.


Majoritetsovertagelsen af Fercams forretning inden for stykgods og kontraktlogistik er det tredje store opkøb, som Dachser har foretaget for at udvide sit transport- og logistiknetværk i Europa efter Graveleau (Frankrig, 1999) og Azkar (Spanien, 2013). Dachsers forretningsenhed European Logistics har ikke egne afdelinger i Italien, så der opstår ingen overlap mellem faciliteter. Alle medarbejdere i Fercams divisioner Distribution og Logistics er blevet overført til joint venture-selskabet Dachser & Fercam Italia.


Gennem forretningsenheden Food Logistics, der håndterer transport og opbevaring af kølede og ikke-kølede fødevarer, har Dachser været repræsenteret i Italien siden 2017 med tre afdelinger og ca. 270 medarbejdere. Dachser Italy Food Logistics vil fortsat operere uafhængigt på det italienske marked.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.