Afgange på busser og lokaltog bliver tilpasset corona-tiden

Onsdag 25. marts 2020 kl: 13:57
Share  


Af: Redaktionen

Antallet af passagerer i busser og tog er faldet markant, siden myndighederne opfordrede til, at man i videst muligt omfang bliver hjemme og begrænser brugen af kollektiv transport. Faldet i antallet af passagerer betyder, at eksempelvis Movia tilpasser antallet af afgange med busser og tog til det aktuelle behov

Movia peger på, at tilpasningen skal sikre en fortsat stabil og pålidelig drift i en situation, hvor der kan komme flere sygemeldinger fra chauffører og lokoførere. Ændringerne træder i kraft mandag 30. marts og varer indtil videre frem til og med 13. april, der også er sat som den aktuelle dato for de forskellige tiltag, S-Regeringen og myndighederne har taget for at begrænse spredning af corona-virus.


Tilpasningerne af bus- og togdriften i Movia’s område skal sikre, at der kan opretholdes en stabil drift i de kommende uger. Konkret betyder det, at busserne i Storkøbenhavn på hverdage vil køre efter lørdagskøreplanerne, mens busserne i resten af hovedstadsområdet og i Syd- og Vestsjælland på hverdage vil køre efter feriekøreplanerne. I weekenden kører busserne efter de normale weekendplaner. 


Lokaltog kører tilsvarende med tillempet lørdagskøreplan på hverdage og lørdage og sædvanlig køreplan på søndage. Det svarer samlet til, at antallet af busafgange og lokaltogsdriften reduceres med omkring 35 procent. Movia har som led i planlægningen haft særligt fokus på de tog- og buslinjer, der sikrer forbindelse til hospitalerne, hvor Movia har prioriteret et fortsat højt serviceniveau. Dermed kan det kritiske personale i eksempel sundhedssektoren fortsat komme på arbejde.


Tilpasningen af afgange for busser og lokaltog på hele Sjælland skal samtidig sikre, at Movia kan opretholde en stabil og dækkende drift, også hvis der kommer et stigende antal sygemeldinger de kommende uger, således at pludselige aflysninger af afgange grundet eksempelvis personalemangel kan undgås.


- I Movia har vi ligesom i tog- og metrodriften set et stort fald i antallet af kunder i forlængelse af lukning af skoler, institutioner og hjemsendelse af medarbejdere. Samtidig ser vi lidt større sygfravær hos chauffører og lokoførere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger, tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner, siger Movi’s kommunikationsdirektør Camilla Struckmann og fortsætter:


- I Movia synes vi, det er meget positivt, at så mange af vores kunder vælger at følge myndighedernes opfordringer og anbefalinger. Nu tilpasser vi kørslen med busser og lokaltog til den aktuelle situation fra på mandag og beklager samtidig over for dem, der på den baggrund måtte opleve gener. Der er tale om et midlertidigt tiltag under særlige omstændigheder, og vi håber på kundernes forståelse i denne helt ekstraordinære situation.


Hos Movia er det forventningen, at tilpasningen i antallet af afgange ikke vil give pladsproblemer i busser og lokaltog. Movia minder i den forbindelse kunderne om, at de fortsat skal vise hensyn, holde afstand, rejse uden for myldretid, hvis muligt, ikke rejse, hvis man er syg eller formodet smittet, bruge midterdøren, betale med rejsekort, app eller sms-billet og holde sig bagved den sorte hygiejnelinje efter første sæderække i bussen af hensyn til chaufføren.


De ændrede køreplaner vil fremgå af Rejseplanen fra 27.marts 2020 og dinoffentligetransport.dk.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.